van der Horst

6H Spa: Guven en Maassen pakken ieder een pole

Xavier Maassen - DVB Racing
Xavier Maassen - DVB Racing
Vrijdagmorgen werden de kwalificaties verreden voor de beide wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Supercup France. In de eerste 20 minuten durende kwalificatie die de startopstelling voor de eerste race die later op de dag betwist wordt, bepaalde ging de snelste tijd naar Julien Andlauer (Team Martinet by Almeras - 2:21.830), de snelste Benelux deelnemer Ayhancan Guven (Attempto Racing - 2:22.270) klokte de tweede tijd. Xavier Maassen (DVB Racing - 2:21.644) voerde dan weer de tabellen aan in de tweede sessie die de grid voor de zaterdagrace bepaalde. De heersende kampioen start van op de pole en was uiteraard primus in de Challenge Benelux.
Ayhancan Guven - Attempto Racing
Ayhancan Guven - Attempto Racing
Glenn Van Parijs (Belgium Racing) zette de tweede tijd neer in de eerste sessie en klokte de derde tijd in de tweede kwalificatie. Guven reed na zijn pole de tweede tijd in de laatste kwalificatie. De top vijf van de Benelux Challenge voor race 1 omvatte verder Max van Splunteren (GP Elite), Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Xavier Maassen. Voor de zaterdagrace volgden na Maassen, Guven en Van Parijs in de top vijf nog Dylan Derdaele en Max Van Splunteren.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons