van der Horst

6H Spa: Hasse-Clot overleeft in ingekorte Porsche Cup-race - Maassen beste Benelux-rijder

Xavier Maassen - DVB Racing
Xavier Maassen - DVB Racing
Valentin Hasse-Clot (Sébastien Loeb Racing) heeft de tweede manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Porsche Carrera Cup France in Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven. Xavier Maassen (DVB Racing) won het Benelux-klassement, maar moest in de slotfase wel alle deuren toegooien voor een opzittende Ayhancan Guven (Attempto Racing). De race werd getekend door een startcrash die de debatten twintig minuten neutraliseerde.
Jürgen Van Hover - Speedlover
Jürgen Van Hover - Speedlover
Toen de lichten gedoofd werden voor een tweede confrontatie over dertig minuten, was het meteen raak: nog voor La Source werd onze landgenoot Nicolas Saelens (Belgium Racing) de muur ingetikt. Even later liep het weer fout en opnieuw moest een landgenoot de strijd staken. Jürgen Van Hover (Speedlover) kon de chaos niet meer ontwijken en mocht meteen gaan douchen.

Strijd tussen Valentin Hasse-Clot en Julien Andlauer
Strijd tussen Valentin Hasse-Clot en Julien Andlauer
De strijd werd daarna maar liefst twintig minuten gestaakt, met een erg gespierde eindsprint tot gevolg. Vooraan liepen de gemoederen hoog op tussen leider Valentin Hasse-Clot (Sébastien Loeb Racing) en Julien Andlauer (Team Martinet by Alméras), die zelfs zij aan zij de Raidillon op stoven. Uiteindelijk kwam het tot een contact in de laatste ronde, maar wel tussen Andlauer en Alessio Rovera (Tsunami RT).

Chaos bij start Porsche Carrera Cup France & Benelux
Chaos bij start Porsche Carrera Cup France & Benelux
Bij de Benelux-rijders was Glenn Van Parijs (Belgium Racing) het grootste slachtoffer van de herstart. De Brusselaar werd de loef afgestoken door Ayhancan Guven (Attempto Racing) en Max van Splunteren (GP Elite) en viel zo terug naar de vierde plek, net voor zijn teamgenoot Dylan Derdaele en voor Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre). Ondertussen had Benelux-leider Xavier Maassen een plek verloren, waardoor hij rechtstreekse concurrent Guven in zijn kielzog kreeg. In de slotronde leek een positiewissel in de maak, maar Maassen kon toch het voordeel behouden.

De tweede manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vindt over twee weken plaats in Zandvoort, met Ayhancan Guven als kampioenschapsleider.

--- Uitslag Race 2 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Spa-Francorchamps ---

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 5 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons