van der Horst

6H Spa: Het nevenprogramma onder de loep genomen

Porsche Carrera Cup Benelux 2021
Porsche Carrera Cup Benelux 2021
Zaterdag wordt op het circuit van Spa-Francorchamps de eerste race van het WEC-seizoen 2021 verreden. Maar in het voorprogramma van deze race komen ook de Porsche Carrera Cup Benelux, de Porsche Carrera Cup Deutschland en het Spaanse Formule 4 kampioenschap in actie.
Porsche Carrera Cup Deutschland 2021
Porsche Carrera Cup Deutschland 2021
Het is na 2019 de tweedemaal dat de Porsche Carrera Cup Benelux het seizoen start op het circuit van Spa-Francorchamps in het voorprogramma van het WEC. Voor deze openingsmanche verwacht de organisatie een twintigtal wagens. Ook de Porsche Carrera Cup Deutschland is van de partij en opent het seizoen in onze Ardennen. Ondermeer Larry ten Voorde (Team GP Elite), Max van Splunteren (Team GP Elite), Loek Hartog (Black Falcon Team Textar) en Ayhancan Güven (Phoenix Racing) komen aan de start van de Duitse cup. Beide cups werken twee races van 30 minuten plus één ronde af, een eerste op vrijdagnamiddag en een tweede op zaterdagmorgen.

Het Spaanse Formule 4 kampioenschap zou oorspronkelijk uitkomen in het nevenprogramma van de 12H Spa vorig weekend, maar aangezien deze wedstrijd voor de WEC Prologue moest wijken konden ook de Formule 4-races niet doorgaan. Het kampioenschap vond echter onderdak in het WEC-weekend en start nu het seizoen een week later met drie wedstrijden op Francorchamps, twee op vrijdag en één op zaterdag.

Foto's: Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Carrera Cup Deutschland
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 27 april 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons