van der Horst

6H Spa: Loek Hartog: "Op slicks in de regen, da's echt mijn ding!"

Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog won, na de diskwalificatie van Dylan Derdaele, het tweede treffen van de Porsche Carrera Cup Benelux 2019. De Nederlander, die vorig jaar de titel pakte in de eerste editie van de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland, debuteerde dit weekend echter in de snelste cup van de Lage Landen. Dat belette de 16-jarige Noorderbuur evenwel niet om te imponeren...
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
"Hoewel de wagen en het kampioenschap volkomen nieuw zijn voor me, is Bas Koeten Racing dat bewust niet", vertelt Hartog aan Autosport.be. "Onze samenwerking gaat al enkele jaren terug en de verstandhouding is opperbest. "Ik heb in de aanloop naar dit weekend maar drie dagen kunnen testen, dus dit weekend stond vooral in het teken van zoveel mogelijk te leren. Dat we dan meteen met de zege aan de haal gaan, is ietwat onverhoopt."

Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
"Ik zat echter goed in het ritme, van bij het begin. Toen het gisteren begon te regenen in de eindfase, terwijl iedereen op slicks stond, was ik echt in mijn element. Ik heb veel ervaring met rijden in de regen op slicks, nog van in mijn karting-periode. Uiteindelijk was ik maar liefst tot vijf seconden sneller over één rondje dan de rest van de rijders rond mij. Vandaag hebben we dan geopteerd om op safe te rijden. Toen Max (Van Splunteren) rondgetikt werd, kregen we de tweede plaats in de schoot geworpen en nadien is dat dan nog de eerste positie geworden. Een beetje onverwacht, maar we zijn er niet minder blij om. Nu is het aftellen naar het volgende raceweekend, in Zolder."

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 5 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons