van der Horst

6H Spa: Max Van Splunteren tweemaal op pole (Update)

Max Van Splunteren - GP Elite
Max Van Splunteren - GP Elite
Max Van Splunteren heeft beide kwalificatiesessies van de Porsche Carrera Cup Benelux in Spa-Francorchamps gedomineerd. De Nederlander maakt dus meteen zijn ambities duidelijk en verzamelde in de eerste kwalificatiesessie een bonus van maar liefst vier tienden op Dylan Derdaele, die als tweede in de Benelux-ranking afklopte. Beide heren moesten wel hun meerdere erkennen in hun Franse collega's, want Florian Latorre klokte de algemene pole in 2:22.150, bijna acht tienden beter dan de besttijd van Van Splunteren. Ook Ayhancan Güven, vorig jaar nog kampioen in zowel de Benelux- als de Franse serie, start mee vanop rij één. Voor race 2 start Van Splunteren ook vanaf pole, met wederom Derdaele en Maassen achter zich.
Xavier Maassen - DVB Racing
Xavier Maassen - DVB Racing
In de strijd voor de pole in de A-klasse van race 1 ging Van Splunteren dus Derdaele vooraf, gevolgd door meervoudig kampioen Xavier Maassen, Jesse Van Kuijk en debutant Loek Hartog. Didier Van Dalen werkt de seizoensopener eveneens af en klokte een 16de chrono algemeen, net na de 5de tijd in de A-klasse - hij start in de Guest-klasse - en net voor Jürgen Van Hover. In de B-klasse klokte Nicolas Saelens de pole.

Voor race 2 zien we een identieke startgrid, met Latorre op pole en Güven naast zich. Van Splunteren start dus weer op pole in de Benelux-ranking, gevolgd door Derdaele en Maassen. Loek Hartog deed eentje beter en klokte de vierde chrono. In de B-klasse ging de pool naar regerend kampioene Sandra Van Der Sloot, voor Roger Grouwels en Nicolas Saelens.

--- Uitslag Kwalificaties race 1 Porsche Carrera Cup Benelux (pdf) ---
--- Uitslag Kwalificaties race 2 Porsche Carrera Cup Benelux (pdf) ---

Update

Nicolas Saelens verliest de pole voor race 1 nadat zijn snelste chrono geschrapt werd wegens het overschrijden van de limieten van de piste.

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 3 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons