van der Horst

6H Spa: Maxime Martin: "In de snelle bochten het verschil maken"

Maxime Martin (foto van de FIA WEC-manche Silverstone 2018)
Maxime Martin (foto van de FIA WEC-manche Silverstone 2018)
Een babbeltje slaan met een piloot op het circuit is in corona-tijden niet evident, maar gelukkig passen de teams uit het WEC zich snel aan de nieuwe situatie aan. Vanmiddag konden we vanuit het perscentrum onze landgenoot Maxime Martin spreken via... de telefoon. De Aston Martin-piloot won hier vorig jaar nog zijn thuiswedstrijd, en de verwachtingen voor deze editie zijn dan ook hooggespannen.
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
"Tijdens de lockdown en daarna had ik wat meer tijd voor mijn familie, wat op zich wel goed was. Om in conditie te blijven heb ik ook heel wat aan sport gedaan. Maar ik ben wel blij dat we opnieuw kunnen racen. Wel achter gesloten deuren, wat ik heel jammer vind voor de fans, maar liever racen achter gesloten deuren dan helemaal niet. Het is trouwens de eerste keer op Spa voor mij dit jaar, ik heb niet deelgenomen aan trackdays of dergelijke."

"Na het vertrek van BMW en Ford is het deelnemersveld in de GTE Pro-klasse dan wel gekrompen, van tien naar zes wagens, maar dit maakt de klasse niet minder interessant. Op de baan zal er nog steeds hard gestreden worden, de overwinning krijg je hier zeker niet in de schoot geworpen. Het is delicaat om al voorspellingen te doen maar ik heb er een goed oog in. Onze Aston Martin is competitief, vooral in de snelle bochten, en daar kom je hier in Spa-Francorchamps al heel ver mee."

De FIA WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps worden zaterdag om 13u30 op gang geschoten.

Foto: Arne Simons (2018) & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons