van der Horst

6H Spa: Maxime Martin mag allereerste Aston Martin zege voor thuispubliek vieren

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin werd anderhalf jaar geleden aangekondigd als Aston Martin-fabrieksrijder en mocht tot dusver in een FIA WEC-manche nog nooit met de grootste beker huiswaarts keren. Op een zege met een privé-team na, mocht hij bovendien nog niet als AMR-rijder plaatsnemen op het hoogste schavot. Dat veranderde vandaag, en wel voor zijn thuispubliek in Spa-Francorchamps na een legendarische wedstrijd. De man uit Ukkel zat meer dan de helft van de race aan het stuur van de Aston Martin Vantage #97 en had dus een grote vinger in de pap wat betreft de zege voor het Britse merk in LMGTE Pro, nog maar de tweede dit seizoen overigens.
  • LTF
Lynn & Maxime Martin
Lynn & Maxime Martin
"Het was een enorm moeilijke race", trapte Maxime Martin ietwat een open deur in. "Ik heb al veel weersomstandigheden meegemaakt, maar ik denk dat dit de eerste maal in de sneeuw was. De strategie was van kapitaal belang en we moesten op vlak van bandenkeuze eigenlijk ook gokken. Het was een zeer intense strijd met zeer kleine onderlinge verschillen. Eind goed, al goed; we winnen en ik ben enorm blij dat ik mijn eerste grote internationale zege voor Aston Martin mag vieren op eigen bodem, voor mijn thuispubliek. Ik had me geen betere locatie kunnen voorstellen!"

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 4 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons