van der Horst

6H Spa: Na 1H: Toyota domineert nat wedstrijdbegin

De vier LMP1's gingen er bij de start meteen vandoor
De vier LMP1's gingen er bij de start meteen vandoor
Na twee zonnige trainingsdagen openden een klein uur voor de start de hemelsluizen zich boven Spa-Francorchamps. Om veiligheidsredenen verliep de officiële start om 13u30 dan ook onder de safety car procedure. Zodra het licht op groen sprong zetten de Toyota's meteen de aanval in op de van pole vertrokken Rebellion van Norman Nato. Sébastien Buémi nam de leiding voor zijn teamgenoot Mike Conway, een voorlopige dubbel voor de Japanse constructeur dus na een uur wedstrijd.
De strijd in GTE Pro
De strijd in GTE Pro
In LMP2 is het de United Autosports Oreca van Filipe Albuquerque die het veld aanvoert, terwijl Alessandro Pier Guidi in de AF Corse Ferrari #51 het GTE Pro-peloton aanvoert. De Italiaan schoot snel uit de startblokken, maar de Porsches van Estre en Lietz laten de Ferrari niet weglopen. Daarachter bezet Maxime Martin (Aston Martin #97) de vierde plek. Het is ondertussen weer droog boven Spa-Francorchamps maar droogweerbanden zijn momenteel nog niet aan de orde.

--- FIA WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps - Stand na 1H (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons