van der Horst

6H Spa: Na 3H: Toyota boven - Strijd in GTE

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Halverwege de 6 Hours of Spa-Francorchamps rijden de beide Toyota's nog steeds aan de leiding. Zonet werd de wedstrijd weer vrijgegeven na een lange safety car-fase als gevolg van de hevige regen. Iedereen maakte van de gelegenheid gebruik om een pitstop te maken, ook de Toyota's. Waar het verschil tussen beide Japanse bolides initieel slechts enkele seconden was liep dit bij het buiten rijden opeens op tot meer dan een halve minuut. Brendon Hartley kreeg hoegenaamd geen tempo in de startnummer 8 terwijl aan de andere kant van het circuit de safety car intussen het veld weer vrijgaf.
  • Shopa
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
Kamui Kobayashi heeft zo dus een mooie voorsprong, al staan er nog wel drie uren op de klok. Racing Team Nederland is primus in de LMP2-klasse terwijl de GTE Pro klasse als vanouds een hoop gevechten oplevert. Alessandro Pier Guidi is daarin nog steeds leider in de AF Corse Ferrari maar wordt nu op de hielen gezeten door de Aston Martin van Alex Lynn, de teamgenoot van Maxime Martin. Voorlopig is het weer droog boven Spa, als we de buienradar mogen geloven komen er nog slechts enkele kleine buien richting circuit.

--- FIA WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps - Stand na 3H (PDF) ---

Foto's: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons