van der Horst

6H Spa: Na 4H: Toyota op weg naar de dubbel

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Na een geanimeerd begin lijkt de 6 Hours of Spa na vier uur racen in zijn definitieve plooi gevallen. Toyota is nog steeds heer en meester bij de Hypercars en beide GR010 Hypercars liggen comfortabel op kop van de wedstrijd. De Toyota #7 heeft de koppositie in handen en heeft meer dan een minuut voorsprong op de zusterwagen. De voorsprong had nog groter kunnen zijn, was de safety car niet uitgereden na een aanrijding van de Vanwall met Jacques Villeneuve aan het stuur met de Ferrari #54.
  • STX Motorhomes
Vanwall Racing - Vanwall Vandervell 680
Vanwall Racing - Vanwall Vandervell 680
Villeneuve zag plots zijn deur opengaan terwijl hij op volle snelheid was, de Canadees verloor de controle over de wagen en kwam in aanrijding met een Ferrari GT. Beide wagens moesten de strijd staken. Ferrari heeft beide wagens op respectievelijk de de derde en vierde positie terwijl de enige overgebleven Penske Motorsport Porsche na de opgave van Vanthoor teruggezakt is naar de zesde plaats achter de Cadillac #2. De Team Hertz Jota Porsche bezet de zevende plaats en gaat beide Peugeots vooraf.

In LMP2 leidt de Team WRT Oreca #31 voor de beide wagens van Prema Racing. De Richard Mille AF Corse Ferrari is dan weer de primus in de GTE-Am klasse. De Corvette is na een moeilijk begin van de race nu opgeklommen naar de tweede plaats terwijl de Proton Competition Porsche #88 de top drie vol maakt.

Foto's: Geert Franquet
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 29 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons