van der Horst

6H Spa: Neel Jani: "Silverstone voelde niet aan als een echte overwinning"

Neel Jani
Neel Jani
Neel Jani kreeg gisteren samen met teamgenoten Romain Dumas en Marc Lieb alsnog de beker overhandigd van hun zege in Silverstone. Die ging eerst naar Audi maar de auto van Lotterer, Tréluyer en Fässler werd na de technische controle uit de uitslag geschrapt. "Het is de eerste keer dat ik een race win achter de groene tafel", aldus de sympathieke Zwitser. "Het voelt niet aan als een echte overwinning, al deed het me wel iets om de Tourist Trophy-bokaal in ontvangst te nemen."
Neel Jani
Neel Jani
"Als je ziet dat legendarische piloten als Rudolf Caracciola de beker al wonnen is het toch wel speciaal. Daarenboven heb ik in het verleden ook al belangrijke punten in rook zien opgaan door penalty's allerhande. Ach ja, soms gaat het zus, dan weer zo."

En wat denkt Jani over de race op zaterdag? "Het verbaasde me dat vanmorgen tijdens de eerste vrije training de andere teams zo ver achter ons waren, het gat was meer dan een seconde. Maar de verhoudingen van de drie constructeurs gaan tijdens de wedstrijd kort bij elkaar liggen hoor, we reden enkele snelle ronden in het begin, maar op een stint gemeten liggen de tijden erg dicht bij elkaar. Bovendien is Spa een bandenvreter en zal ook dit keer het verkeer een belangrijke rol spelen."

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 5 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons