van der Horst

6H Spa: Nieuw chassis voor Ulysse De Pauw

De crash tussen de AF Corse Ferrari's tijdens FP2, links het exemplaar van De Pauw
De crash tussen de AF Corse Ferrari's tijdens FP2, links het exemplaar van De Pauw
Ulysse De Pauw kende gisteren al de nodige pech tijdens zijn FIA WEC-thuiswedstrijd toen teamgenoot Diego Alessi op het einde van de tweede vrije training zwaar crashte. De Italiaan kwam op de Raidillon in contact met de zilverkleurige zuster-Ferrari van Thomas Flohr. Veel werk dus voor AF Corse, dat tot de vroege ochtend werkte om de #54 klaar te krijgen voor de derde vrije training van vanochtend, en daar ook in slaagde. De auto van De Pauw is er erger aan toe, een nieuw chassis is onderweg naar Spa.
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
Alessi kreeg de schuld van het ongeval en werd daarvoor bedacht met een stop-and-go van een halve minuut tijdens de wedstrijd. Door het feit dat ze van auto moeten wisselen krijgen ze bovendien die straf nog een tweede maal opgelegd. Vanochtend zagen we de nieuwe #21 nog niet in actie, hopelijk kan het team de kwalificaties van later op de dag gebruiken om de Ferrari al even uit te proberen.

Foto's: Rolf Moritz & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 28 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons