van der Horst

6H Spa: Nieuwe zege voor Toyota - Martin pakt podium in GTE Pro

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Tijdens de trainingen en de kwalificatie zag het er even naar uit dat Rebellion wel eens de grote favoriet zou kunnen worden van de WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps. Toyota stelde echter al tijdens de eerste competitieve wedstrijdronde in de regen orde op zaken en liet de concurrentie vlot achter zich. Mike Conway, Kamui Kobayashi en José-Maria Lopez gingen met de eindzege aan de haal in de nummer 7 en nemen zo wat meer voorsprong in het kampioenschap op hun merkgenoten Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley.
Rebellion R13 Gibson
Rebellion R13 Gibson
De derde en laatste podiumplek ging alsnog naar de Rebellion van Senna, Menezes en Nato. Op de meet hadden zij een ronde achterstand op de winnende Toyota. De vierde stek algemeen en de zege in LMP2 was voor United Autosports, vorige week nog winnaar van de 4 Hours of Spa, met Philip Hanson, Filipe Albuquerque en Paul Di Resta. Zij lieten de Cool Racing Oreca van Lapierre, Borga en Coigny achter zich. Racing Team Nederland met Giedo Van der Garde, Job Van Uitert en Frits Van Eerd legde beslag op de derde stek. Laatstgenoemde raakte kort voor het einde nog betrokken in een aanrijding met de Signatech Alpine van Thomas Laurent maar kon zijn weg vervolgen.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Maxime Martin had een goede kans op de overwinning in GTE Pro maar op 20 minuten van het einde moest hij alsnog de leiding laten aan een sterk opzittende Kévin Estre in de Porsche #92. Tot overmaat van ramp diende onze landgenoot met nog slechts een paar minuten op de klok binnen te komen voor een paar liters extra brandstof. Hij moest zo de tweede plaats laten aan de andere Aston Martin van Sorensen en Thiim en kwam vlak voor de strijdende James Caldo (Ferrari) en Gianmaria Bruni (Porsche) weer buiten. Het was even nagelbijten maar Martin wist zijn podiumplek vast te houden. In GTE Am ging de zege naar de AF Corse Ferrari van Perrodo, Collard en Nielsen.

--- Uitslag FIA WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps (PDF) ---

Foto's: Geert Franquet & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons