van der Horst

6H Spa: Ontgoochelende thuisrace voor Team WRT

BMW Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW Team WRT - BMW M Hybrid V8
Een recordaantal van 88180 toeschouwers begaf zich zaterdag naar het circuit van Spa-Francorchamps voor de FIA WEC 6 Hours of Spa. Wij beleven momenteel immers een ongelofelijk bloeiend tijdperk voor de endurance racerij. Team WRT, dat zowel in de LMGT3 als de Hyperklasse aanwezig is hoopte dan ook op een mooi resultaat voor de thuisrace. Echter het lot is onvoorspelbaar en niettegenstaande een positieve kwalificatie liep de race uit op een bittere teleurstelling.
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Pech sloeg tweemaal toe in de LMGT3 klasse waar zowel de wagen #46 als de #31 betrokken raakten bij incidenten op de baan. Na het incident met de BMW M4 GT3 #31 moest de race zelfs voor een uur en veertig minuten stil gelegd worden. Gelukkig bleven de rijders ongedeerd, zowel Ahmad Al Harthy als Sean Gelael.


BMW Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW Team WRT - BMW M Hybrid V8
Ontgoocheling was er ook in de Hypercar categorie. Na een bemoedigende prestatie in Imola was het team dan ook gebrand om opnieuw te strijden voor de punten. Maar de realiteit blaak heel wat harder dan voorspeld. De BMW’s M Hybrid V8 #15 en #20 bereikten de meet maar respectievelijk op de elfde en dertiende plaats.
 
Nu kijkt Team WRT uit naar de volgende uitdaging, een legendarische editie van de 24 Heures du Mans.

Persbericht Team WRT
Foto's: Niels Vaeck en Vincent Wouters
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Endurance Championship op dinsdag 14 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons