van der Horst

6H Spa: Opnieuw Porsche boven in FP3

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Net als gisteren tijdens de tweede vrije training was het vanochtend in Spa de nummer 6 Porsche 963 die de snelste tijd noteerde. De 2:04.125 van Kévin Estre was een fractie sneller dan zijn rondje van gisteren in de Porsche waarop we dus ook Laurens Vanthoor zien. Met de #51 (Pier Guidi, Calado, Giovinazzi) zagen we opnieuw een Ferrari 499P op de tweede plaats, Peugeot rondde de top drie af met de startnummer 93 (Jensen, Müller).
  • Dreamdrive
Sarah Bovy & Tom Van Rompuy
Sarah Bovy & Tom Van Rompuy
De BMW #15 van onder andere Dries Vanthoor reed de vijfde chrono, achter de tweede Ferrari, de #50. Ook in LMGT3 prijkte een Porsche bovenaan de tabellen met de #92 911 van Bachler, Sturm en Malykhin. Michelle Gatting, de teamgenote van Sarah Bovy, voerde in de Iron Dames Lamborghini #85 lange tijd het veld aan maar haar tijd werd op het einde nog verbeterd door de Manthey Porsche. Tom Van Rompuy en co. werden elfde in de Corvette #81, twee plaatsen voor de WRT BMW #46 van ondermeer Maxime Martin.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 10 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons