van der Horst

6H Spa: Pole voor Glickenhaus - Porsche domineert GTE

Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Olivier Pla bezorgde in de vooravond Glickenhaus hun eerste pole positie in het FIA WEC. De Fransman was tijdens de slechts tien minuten durende kwalificatie twee tienden van een seconde sneller dan zijn landgenoot Matthieu Vaxivière in de Alpine. Kamui Kobayashi en Brendon Hartley bezorgden Toyota de tweede startrij.
AF Corse - Oreca 07 Gibson
AF Corse - Oreca 07 Gibson
In LMP2 zag het er lange tijd naar uit dat WRT #31 de pole ging pakken na een snel rondje van Robin Frijns. Alessio Rovera (AF Corse #83) ging echter in zijn allerlaatste ronde nog onder de tijd van de Nederlander en snoepte zo de pole weg van het Belgische team. De tweede auto uit Baudour, Realteam by WRT, reed in de handen van Norman Nato de vijfde tijd.


Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
De volledige eerste startrij in de GTE Pro-klasse ging naar Porsche. Gianmaria Bruni was in de #91 bijna twee tienden van een seconde sneller dan Michael Christensen in de #92. Nick Tandy plaatste de enige Corvette (#64) op de derde startplek op zo'n drie tienden. De Ferrari's van Alex Pier Guidi (#51) en Miguel Molina (#52) sluitten de rij op P4 en P5. Ben Keating was in de TF Sport Aston Martin #33 de primus in GTE Am, voor nog een Aston, de Northwest AMR #98 van Paul Dalla Lana. Jan Heylen's teamgenoot Fred Poordad reed de negende tijd in de Dempsey-Proton Porsche #88.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 6 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons