van der Horst

6H Spa: Porsche meteen vooraan in eerste training

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Waar in Silverstone de krachtverhoudingen tussen Audi en Porsche mooi gelijk liepen, was het vanmorgen tijdens de eerste vrije training in Spa toch het merk uit Stuttgart dat de bovenhand nam. Zodra de lichten op groen sprongen, zetten de Porsches meteen de snelste tijden neer; Toyota en Audi tikten uiteindelijk aan op zo'n anderhalve tot twee seconden achterstand. De sessie verliep onder een stralende zon, waarmee de toon is gezet voor het ganse weekend.
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
In LMP2 was het de Extreme Speed Motorsports Ligier die primus bleek, op een goede tien seconden van de snelste Porsche. In de beide GTE-klasses was het Aston Martin dat als snelste aantikte, de #97 Pro-wagen was een halve seconde sneller dan het exemplaar met startnummer 98 dat uitkomt in de Am-klasse. De beide AF Corse Ferrari's, die in Silverstone nog dominant waren, eindigden als derde en vierde.

--- Uitslag Eerste Vrije Training 6 Hours of Spa 2016 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 5 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons