van der Horst

6H Spa: reacties van de winnaars

Persconferentie winnaars 6H Spa WEC
Persconferentie winnaars 6H Spa WEC
De 6 Hours of Spa, openingsmanche van het wereldkampioenschap uithouding (FIA WEC) heeft zijn geheimen prijsgegeven. Naar goede gewoonte werden de winnaars na afloop verzameld voor een persconferentie. Enkele reacties.
Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
Sébastien Buemi (Toyota Gazoo Racing – Toyota TS050 Hybrid #8, winnaar LMP1 met Fernando Alonso en Kazuki Nakajima): “Ik ben bijzonder gelukkig om bij mijn eerste wedstrijd samen met Kazuki en Fernando meteen te kunnen winnen. Vooral de startfase was niet eenvoudig, omdat de verschillen telkens werden genivelleerd door de safety car-interventies. Ik denk trouwens niet dat ik al zoveel neutralisaties heb meegemaakt tijdens een zesuursrace. Deze zege is mooi, maar het blijft uiteindelijk ‘slechts’ een generale repetitie voor het hoogtepunt van het jaar, de 24 Uur van Le Mans."
 
Jean-Eric Vergne (links)
Jean-Eric Vergne (links)
Jean-Eric Vergne (G-Drive Racing – Oreca 07-Gibson #26, winnaar LMP2 met Roman Rusinov en Andrea Pizzitola): “Dit is de beste manier om een kampioenschap aan te vatten. Bovendien is het fantastisch om twee weken op rij te winnen, vorige week in de Formula E in Parijs en nu hier in Spa-Francorchamps, weliswaar met het verschil dat ik nu mijn teamgenoten en team moet bedanken voor het geleverde werk! Tijdens mijn stint konden we de voorsprong op de concurrentie uitbouwen, maar de neutralisatie deed die inspanningen teniet. Na de safety car-periode waren we opnieuw het sterkste team.”
 
Olivier Pla (midden)
Olivier Pla (midden)
Olivier Pla (Chip Ganassi Racing - Ford GT #66, winnaar GTE-Pro met Stefan Mücke en Billy Johnson): “In de openingsfase konden we beslag leggen op de leidersplaats, ondanks de tegenwerking van beide Porsche's. Toen werden we echter even van de baan gedrukt door een LMP2-wagen met als gevolg dat we een plek kwijtspeelden. Onder meer dankzij een perfecte strategie konden we het verloren terrein opnieuw goedmaken. Ik wist dat de Porsche vertrokken was zonder vers rubber en wou er dus zo snel mogelijk voorbij. Wie weet wat was het tempo van die auto met nieuwe banden? Ik heb dan ook niet getwijfeld toen ik een kans zag na La Source. Het was gewaagd, maar het heeft gewerkt!”
 
Pedro Lamy (Aston Martin Racing – Aston Martin Vantage #98, winnaar GTE-Am met Paul Dalla Lana en Mathias Lauda): “Toen bleek dat we in het laatste uur de leiding in handen hadden, was de opdracht duidelijk: winnen! Euan Hankey was in de Aston Martin van TF Sport op weg met nieuwe banden. Ik had dat voordeel niet, dus wist ik dat het moeilijk zou worden. Gelukkig heb je als tragere wagen wel het voordeel in het verkeer als je de prooi bent en niet de jager. Je kan de situatie beter inschatten en de snellere wagens creëren vaak een kloof tussen jezelf en je achtervolger.”

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Endurance Championship op zaterdag 5 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons