van der Horst

6H Spa: Rebellion Racing snelst tijdens afsluitende vrije training

Rebellion Racing R13 #1
Rebellion Racing R13 #1
Deze voormiddag kregen de teams nog één uur track time en daarin was het verrassend niet Toyota dat de tabellen aanvoerde. De Rebellion R13 van André Lotterer, Neel Jani en Bruno Senna klokte al vroeg in de sessie de besttijd. Ze bleven met 1:57.120 wel een seconde boven de tijd van Toyota in de tweede vrije training van gisteren. De Japanners geraakten vandaag niet verder dan een 1:57.939 met de startnummer 7. Fernando Alonso deed in de laatste vijf minuten nog een poging om beter te doen maar kwam in de zusterwagen in verkeer terecht.
Dragonspeed - Oreca 07 Gibson
Dragonspeed - Oreca 07 Gibson
De sessie verliep zonder noemenswaardige problemen, alleen Senna maakte even een spin in de Rebellion maar zonder veel erg. Dragonspeed was wederom de snelste LMP2 terwijl Ford opnieuw de GTE Pro-klasse domineerde. De startnummer 67 was een halve seconde sneller dan de BMW M8 GTE #82 en de tweede Ford GT. De beide Porsche's tikten als vierde en vijfde aan voor de AF Corse Ferrari #51.

--- UITSLAG FP3 FIA WEC 6H SPA (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons