van der Horst

6H Spa: SMP Racing opent sterk - Maxime Martin bovenaan bij LMGTE

SMP Racing - BR Engineering BR1-AER
SMP Racing - BR Engineering BR1-AER
Tijdens een rustige eerste vrije training voor de 6 Hours of Spa is het niet Toyota, maar de SMP Racing BR1 Engineering LMP1's die de top twee bezetten. De #17 van Stéphane Sarrazin/Egor Orudzhev/Sergey Sirotkin sloten de training af met een 1:58.264 en bleven daarmee bijna twee seconden voor op de zusterwagen met onder meer Stoffel Vandoorne aan het stuur. In LMGTE Pro was het de Aston Martin Vantage van Alex Lynn en Maxime Martin die de eerste sessie afsloot als snelste.
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Al van bij de start waren het de Toyota's die snel onder de twee minuten doken en tijden op de tabellen zetten gelijkaardig aan vorig jaar. SMP Racing begon rustig op te warmen en Stoffel Vandoorne mocht zijn eerste meters maken met de Russische BR1 Engineering. Onze landgenoot liet daarbij geen slechte indruk na. Halverwege de training zette Vandoorne de snelste tijd op de tabellen, alvorens Sirotkin met de zusterwagen deze verbeterde. Beide Toyota's deden geen moeite meer om deze tijd verbeteren en eindigden allebei op minder dan drie seconden van de Russische equipes. In de LMP2-klasse was het de Signatech Matmut Alpine van Nicolas Lapierre/André Negrão/Pierre Thiriet die als snelste afsloten voor de G-Drive Racing Oreca.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Bij de GTE's was het Maxime Martin die al snel met de Aston Martin Vantage AMR bovenaan de tabel prijkte met een 2:15.290. Deze werd uiteindelijk al snel gecounterd door de Ford GT van Andy Priaulx en Harry Ticknell die exact dezelfde tijd op het bord zette. De BMW Team MTEK #82 van Antonio Félix da Costa en Augusto Farfus vervolledigde de top drie op een tiende van de Aston Martin en Ford. In GTE Am eindigde de Gulf Racing Porsche van Michael Wainwright/Benjamin Barker/Thomas Preining bovenaan en bleef hiermee de Spirit of Race Ferrari van Thomas Flöhr/Francesco Castellacci/Giancarlo Fisichella met minder dan een tiende voor.

Foto's: Racing International Photgraphy - Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 2 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons