van der Horst

6H Spa: Stoffel Vandoorne: "Regen dit weekend? Perfect!"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Enkele dagen na de Paris E-Prix komt Stoffel Vandoorne terug aan de bak tijdens 6 Hours of Spa, ter voorbereiding op de 24 Uren van Le Mans. Daar zal de Rumbekenaar zijn debuut maken op de SMP Racing LMP1 en zal hij de degens kruisen met onder meer zijn voormalige ploegmaat Fernando Alonso. Dat Vandoorne uitkijkt naar zijn thuisrace, is een understatement. Vooral de barre weersomstandigheden die worden aangekondigd voor komende zaterdag spreken hem aan.
SMP Racing - BR Engineering BR1
SMP Racing - BR Engineering BR1
"Normaal gezien had ik dit jaar geen thuisrace, gezien de Formule E niet in België passeert, maar dankzij SMP Racing krijg ik toch een kans om in Spa te rijden. Al zal dit weekend een leerervaring zijn voor mij, maar ik kijk er naar uit. Dit is uiteindelijk ook een voorbereiding richting de 24 Uren van Le Mans. Ik heb altijd gezegd dat ik Le Mans wilde rijden, maar ik had niet verwacht dat dit al zo vroeg ging gebeuren", verklaarde Stoffel Vandoorne voor de start van de vrije trainingen. Daarnaast ziet hij in de paddock veel bekende gezichten terug, waaronder zijn voormalige F1-ploegmaat Fernando Alonso, al was hij bij de eerste om hem te feliciteren. "Van zodra het nieuws bekend werd, stuurde Fernando mij een berichtje om me succes te wensen. Daarnaast vertelde hij ook alleen maar goede dingen over het kampioenschap."

Gérard Neveu en Stoffel Vandoorne
Gérard Neveu en Stoffel Vandoorne
Ook Gérard Neveu, hoofd van het FIA WEC, is opgetogen met het debuut van de Belg en zette hem prompt in een rijtje met onder meer Mark Webber, Jenson Button en Alonso. "We zijn heel blij dat Stoffel Vandoorne ons kampioenschap vervoegt en we hopen dat hij er een goede ervaring aan zal overhouden." Tot slot zijn de weerberichten niet echt denderend dit weekend, gezien er veel regen en op zaterdag zelfs sneeuw wordt verwacht. Toch kijkt Vandoorne uit naar de slechte weersverwachtigingen: "Regen dit weekend? Perfect. We weten dat Spa speciaal is op vlak van het weer, een klimaat op zich. Het kan sneeuwen twee kilometer verderop en hier droog zijn, maar de weersomstandigheden spelen zeker in mijn voordeel."

Foto's: Racing International Photography, Geert Franquet & Thomas Smets Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 2 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons