van der Horst

6H Spa: Tom Van Rompuy: "Kippenvel om volgas door de Raidillon te gaan"

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
In Qatar, tijdens de seizoensopener van de FIA WEC, pakte Tom Van Rompuy nog de pole positie. Een wedstrijd met de nodige pech werd enkele weken later gevolgd door een sterke race in Imola met de zevende plaats. Nu voor het derde raceweekend zitten de teams in Spa en is dit een thuiswedstrijd voor Van Rompuy. Wij konden hem na de eerste vrije training spreken.
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
"Ik ben toch wel met ambities naar Spa gekomen, in mijn thuisrace wil ik het goed doen voor eigen publiek, voor familie en vrienden die in de tribunes zullen zitten. Het grote voordeel is dat ik die stap om een nieuw circuit te ontdekken en een ritme te vinden gewoon kan overslaan. We gaan proberen veel punten te pakken in de race, ik hoop stilletjes wel op een podium. Voor de kwalificaties zou een top vijf mooi zijn. In Imola hadden we problemen met de motor, die was aan het stukgaan. Hierdoor raakte ik daar niet in de Hyperpole, toch wel jammer."

TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
"Het circuit van Spa-Francorchamps vind ik, en ik zeg dat niet omdat ik Belg ben, het mooiste op de kalender. Vooral door de snelle bochten en de hoogteverschillen, en dan heb je de legendarische bochten zoals Blanchimont en de Raidillon. Als ik daar volgas doorrijdt krijg ik kippenvel. We simuleerden tijdens FP1 enkele dingen, waaronder een vrij moeilijke situatie waarbij ik banden van al één stint oud kreeg omgelegd en met een volle benzinetank naar buiten ging. Ik ging effectief volgas door de Raidillon, maar ik voelde de auto wel wat bewegen. Maar zoiets maakt het net spannend!"

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 9 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons