van der Horst

6H Spa: Ford klopt Porsche in GTE - Martin snelste AMR-piloot

Harry Tincknell
Harry Tincknell
De strijd om de pole positie in de GTE Pro-klasse verliep zoals verwacht erg spannend. De top drie finishte binnen de één tiende van een seconde, het was uiteindelijk de Britse combo Andy Priaulx en Harry Tincknell die de pole pakten. Zij zetten in hun Ford GT #67 een gemiddelde tijd neer die 0.083s sneller was dan die van de zusterwagen.
BMW Team MTEK - BMW M8 GTE
BMW Team MTEK - BMW M8 GTE
De Porsche 911 RSR #91 van Richard Lietz en Gianmaria Bruni miste de eerste startrij voor slechts vier duizendsten van een seconde, zij krijgen daar morgen op grid overigens gezelschap van de tweede wagen van het team. Een vijfde tijd was er voor Tom Blomqvist en Antonio Felix da Costa in de gloednieuwe BMW M8 GTE, de zoon van de wereldkampioen rally was overigens de enige die in de Beierse bolide onder de 2:14 dook. Daarachter volgden de beide AF Corse Ferrari's en de achtste tijd was voor de Aston Martin #97 die Maxime Martin deelt met Alex Lynn en Jonathan Adam. Onze landgenoot kon zich wel optrekken aan het feit dat hij op zijn thuiscircuit de snelste Aston Martin-piloot was tijdens de kwalificaties.

Dempsey-Proton Racing - Porsche 911 RSR
Dempsey-Proton Racing - Porsche 911 RSR
Porsche palmt in GTE Pro de tweede startrij in, in de Am-klasse zagen we wel een bolide uit Stuttgart bovenaan. Christian Reid, Julien Andlauer en Matt Campbell veroverden in de Dempsey Proton Racing #77 de pole met slechts twee duizendsten verschil op de Aston Martin #98 van Paul Dalla Lana, Pedro Lamy en Mathias Lauda. Positie drie tot en met vijf worden tevens ingenomen door Porsche's, respectievelijk door Team Project 1, Gulf Racing en de tweede Dempsey-Proton. De Aston Martin van TF Sport op de zesde plaats houdt dan weer drie Ferrari's achter zich.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons