van der Horst

6H Spa: Toyota loopt uit op Non-hybrids

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Tijdens de tweede vrije training voor de FIA WEC 6H of Spa-Francorchamps was het wederom Toyota dat de plak zwaaide, dit keer was het de startnummer #7 die een halve seconde sneller was dan de zusterwagen #8. Het gat met de snelste non-hybrid, de DragonSpeed BR1 van Ben Hanley, bedroeg intussen al meer dan tweeënhalve seconde. Het team van Elton Julian was trouwens ook primus in LMP2 met hun Oreca in handen van Pastor Maldonado. De tijden in de avondsessie waren zo'n twee seconden sneller dan vanmorgen.
TDS Racing - Oreca 07-Gibson
TDS Racing - Oreca 07-Gibson
De sessie diende tweemaal kort onderbroken te worden door middel van de rode vlag, een eerste maal voor de stilgevallen SMP Racing BR1 #17 en later in de training voor een kleine crash van de TDS Racing Oreca 07. In GTE Pro zagen we andermaal een Ford bovenaan, de startnummer #66 moest wel de Porsche #91 tussen zichzelf en de zusterauto #67 dulden. 

--- UITSLAG FIA WEC 6H SPA FP2 (PDF) ---

Foto: Vincent Wouters & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 3 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons