van der Horst

6H Spa: Toyota neemt bovenhand in FP3

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Toyota zette vanmiddag orde op zaken in Spa door tijdens de derde en afsluitende vrije training de beide wagens, overigens voor het eerst dit weekend, bovenaan de tabellen te plaatsen. Een lage twee minuten en drie seconden-tijd werd al heel snel in de sessie gerealiseerd, met de Toyota #7 van Conway, Kobayashi en Lopez, voor de zusterwagen van Buemi, Hartley en Hirakawa (#8).
Prema Orlen Team - Oreca Gibson
Prema Orlen Team - Oreca Gibson
Na nog geen tien minuten kwam er al een full course yellow toen Pipo Derani de Glickenhaus #708 ter hoogte van de Campus in de grindbak parkeerde, gelukkig zonder al te veel schade. De auto eindigde zo wel in de uitslag in de buik van het veld, tussen de LMP2-bolides. Kubica, Deletraz en Colombo (Prema Oreca #9) waren overigens de snelsten in LMP2, derde algemeen en nog voor de Alpine-Gibson #36 (Negrao, Lapierre, Vaxivière) uit de Hypercar-klasse. WRT reed de tweede tijd met de startnummer 31 van Gelael, Frijns en Rast.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In GTE Pro was het Porsche dat de dans leidde, Estre en Christensen (#92) voor Bruni en Lietz (#91). De beide Ferrari's volgden op een seconde terwijl de enige Corvette twee tellen moest toegeven op de leidende Porsche. Een beetje hetzelfde verhaal in GTE Am, Team Project 1 #46 (Cairoli, Pedersen, Leutwiler) leidde Porsche-merkgenoten Dempsey-Proton #77 (Ried, Priaulx, Tincknell). De zuster-Porsche #88 van ondermeer Jan Heylen tikte als vijfde aan.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 6 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons