van der Horst

6H Spa: Vincent Vosse: "we zullen zien wat de toekomst brengt"

Alexander Stehlig, Vincent Vosse en Phillipe Sinault
Alexander Stehlig, Vincent Vosse en Phillipe Sinault
De Totalenergies 6 Hours of Spa is vandaag officieel op gang getrapt. Terwijl de motoren pas in de namiddag op volle toeren draaien, was er deze ochtend al een persconferentie. Onder meer Vincent Vosse werd er aan de tand gevoeld over het aankomende weekend, maar ook over wat de toekomst voor het team zal brengen. Een vraag die eveneens aan Philippe Sinault van Alpine gesteld werd.
Vincent Vosse
Vincent Vosse
Na een magistraal seizoen in 2021 met de titels in zowel FIA WEC, European Le Mans Series als de 24 Heures du Mans, was natuurlijk de vraag aan Vosse of het volgende doel is om zijn thuisrace te winnen: "Twaalf maanden geleden was de wedstrijd in Spa onze eerste race in het WEC en het was tevens ons slechtste resultaat van gans ons seizoen. Maar hoewel het een thuisrace is voor het team, zijn onze piloten ook wel fan van het circuit. Het is ook de eerste keer dat we naar een race komen die we afgelopen jaar al hebben gedaan en waar we toch wat data over hebben, dus laat ons zien of dat ons kan helpen."

Na een artikel dat uitkwam op Sportscar365 afgelopen week, waar WRT ook verder kijkt in de toekomst dan alleen maar met Audi als constructeur voor een LMDh-project, werd natuurlijk ook gevraagd wat de toekomst zal brengen voor het team: "Ons doel is om vroeg of laat in de topklasse te rijden. We hadden gehoopt vroeger, maar we zullen zien wat de toekomst brengt."

Philippe Sinault
Philippe Sinault
Ook Philippe Sinault werd niet gespaard. Gezien Alpine bekend maakte dat men richting LMDh gaat trekken, maar pas in 2024 volgde de logische vraag: wat met 2023? "Zoals jullie weten gaan we pas in '24 met een nieuwe wagen komen. We hebben daarom nog niets beslist voor volgend jaar, maar ik blijf achter de schermen wel benadrukken dat we competitief moeten blijven en dat competitie daar het beste middel voor is. Daarnaast besef ik ook dat dit volgend jaar met de huidige wagen niet meer mogelijk zal zijn. We zullen een plan moeten bedenken om onze nieuwe piloten en het te team te vormen voor de toekomst"

Foto's: Thomas Smets & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 5 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons