van der Horst

6H Spa: Wat is er aan de hand bij Ginetta?

CEFC TRSM Racing - Ginetta G60-LT-P1
CEFC TRSM Racing - Ginetta G60-LT-P1
Wie in Spa de vrije trainingen voor het FIA WEC bijwoonde moest goed opletten om een gilmp van de nieuwe Ginetta G60-LT-P1 op te vangen. De chromé-blauwe LMP1's werkten tot dusver in elke sessie slechts één outlap af om daarna weer in hun pitbox te verdwijnen. Er werd dus nog geen rondetijd neergezet na vier uur tracktime. De oorzaak voor deze schuchtere vertoning moet waarschijnlijk gezocht worden bij CEFC, de Chinese geldschieter van het Ginetta project van Manor Racing.
CEFC is een van de grootste private bedrijven in China en is vooral actief in de financiële- en olie sector. Reuters meldde begin maart dat stichter en voorzitter Ye Jianming werd vastgehouden en ondervraagd door de Chinese overheid aangezien hij verdacht wordt van een aantal economische misdrijven. Manor weigerde tot dusver om commentaar te geven. Sportscar365 meldt dat het team haar startrecht in Le Mans zou kunnen verliezen indien het morgen niet deelneemt aan de 6H of Spa.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons