van der Horst

6H Spa: WRT boven tijdens de eerste training

WRT - Oreca 07 Gibson
WRT - Oreca 07 Gibson
De eerste vrije training voor de Totalenergies 6 Hours of Spa zit er op en de toptijd ging donderdagnamiddag naar... een LMP2. Robin Frijns zette de rood-witte Team WRT Oreca bovenaan, voor beide exemplaren van United Autosports USA. De beste HyperCar was de Glickenhaus 007 LMH, maar pas op een vijfde plaats. Porsche eindigde zowel in GTE Pro als AM bovenaan.
Glickenhaus 007 LMH
Glickenhaus 007 LMH
Nochtans begonnen de trainingen met een valse start. De wagens waren nog geen halve ronde ver of de rode vlag kwam al tevoorschijn. Na een vijftal minuten kwam de sessie uiteindelijk dan toch op gang en anderhalf uur later was het geen Hypercar die bovenaan de tabellen prijkte, maar de Oreca van WRT. Frijns zette al na vijf minuten in de sessie de snelste tijd op de tabellen, eentje waar niemand meer aan kwam. De tweede en derde plaats gingen naar United Autosports USA, waar Phil Hanson/Filipe Albuquerque/William Owen op 63 duizendsten strandden. Bij de Hypercars was de beste chrono voor Glickenhaus Racing, met dank aan Romain Dumas, al strandde de Amerikaanse wagen op een vijfde plek.

Porsche 911 RSR
Porsche 911 RSR
In GTE Pro was het Porsche boven met een 1-2. Kevin Estre, vorig jaar al de ster van de race, was ook nu diegene die de snelste tijd neerzette. De nummer 51 AF Corse Ferrari eindigde als derde. Ook in GTE Am was het een Porsche die snelste was. Matteo Cairoli zette voor Team Project 1 de snelste tijd neer, voor de TF Sport Aston Martin en de tweede Team Project 1 Porsche. Jan Heylen, de enige Belg in het veld, zette de Dempsey-Proton Racing Porsche op een zesde plaats.

Foto: Thomas Smets & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 5 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons