van der Horst

6H Watkins Glen: Winst voor Goossens in GTD

Riley Motorsports - Dodge Viper GT3-R
Riley Motorsports - Dodge Viper GT3-R
Marc Goossens heeft de 6 Hours of Watkins Glen op zijn naam geschreven. De Gelenaar versterkte het voorbije weekend Al Carter en Cameron Lawrence op de Riley Motorsports Dodge Viper GT3-R #93, tijdens een weekend dat geplaagd werd door aanhoudende regen. Dankzij een goede strategie en dito stuurwerk kon Goossens met een uur op de klok de leiding overnemen, vooraleer er in het laatste kwartier enkele incidenten nog voor chaos zorgden waardoor de wedstrijd onder geel werd afgevlagd. De Magnus Racing Porsche van Seefried/Lally/Potter werd in het zog van de Viper tweede, gevolgd door de Miller Racing Audi R8 LMS van puntenleiders Dion von Moltke en Christopher Haase. Niet minder dan acht wagens finishten in dezelfde ronde in de GT Daytona klasse.
VisitFlorida.com Racing - Coyote Corvette DP
VisitFlorida.com Racing - Coyote Corvette DP
De algemene overwinning ging net als in Detroit naar de Visit Florida Racing Corvette DP van Richard Westbrook en Michael Valliante, waardoor het duo nu ook de leiding in het kampioenschap neemt. De Chip Ganassi Racing Riley-Ford DP #01 verloor op 10 minuten van het einde nog de leiding toen Joey Hand de pit kwam opzoeken voor een late splash-and-dash. De Ganassi bolide finishte echter nog als tweede, voor de Action Express Racing Corvette DP van Joao Barbosa en Christian Fittipaldi. De Wayne Taylor Racing Corvette DP van Max Angelelli, Ricky en Jordan Taylor ging hard van de baan op het moment dat men aan de leiding lag. De mager bezette P-klasse en het hoge aantal uitvallers zorgde ervoor dat de winnende Prototype Challenge Oreca FLM09 van Starworks Motorsport (van der Zande/Hedlund/Popow) vierde algemeen werd.

Team Falken Tire - Porsche 911 RSR
Team Falken Tire - Porsche 911 RSR
De Team Falken Tire Porsche 991 GT3 RSR van Bryan Sellers en Wolf Henzler won de GTLM-klasse, voor het fabrieks exemplaar #912 van kersvers Le Mans winneers Earl Bamber en Nick Tandy, bijgestaan door Jörg Bergmeister. Zij verwezen de BMW Z4 GTE van Bill Auberlen en Dirk Werner in de eindfase nog naar P3. Nochtans leek de Corvette C7.R #4 van Oliver Gavin en Tommy Milner in eerste instantie op weg naar de overwinning, problemen aan de stuurinrichting noopte het duo echter tot de opgave.

--- UITSLAG TUSC 6 HOURS WATKINS GLEN (pdf) ---

Foto's: IMSA en PorscheDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op maandag 29 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons