van der Horst

6H Watkins Glen: ESM Ligier & Ford GT op pole

Tequila Patron ESM - Ligier JSP2 Honda
Tequila Patron ESM - Ligier JSP2 Honda
Tequila Patrón ESM start morgen van op pole positie voor de 6 Hours of Watkins Glen. Het Amerikaanse team focust zich voornamelijk op het FIA WEC, maar neemt daarnaast ook deel aan de vier langere uithoudingswedstrijden die deel uitmaken van het North American Endurance Championship. Na zeges in de 24 uren van Daytona en de 12 uren van Sebring, heeft ESM nu dus ook een eerste pole in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship beet. Met Johannes van Overbeek achter het stuur legde de gifgroene Ligier JSP2 Honda een rondje op het historische en geherasfalteerde Watkins Glen circuit af in 1:35.207.
Visit Florida Racing - Corvette DP
Visit Florida Racing - Corvette DP
Daarmee was van Overbeek de Mazda Lola #55 (Pigot/Bomarito/Nunez) in de legendarische oranje-groene kleurenstelling waarmee het Japanse merk in 1991 Le Mans won te snel af (+0.167s). De Michael Shank Racing Ligier JSP2 Honda die de eerste twee vrije trainingen aanvoerde sloot aan als derde en zorgde meteen ook voor een volledige LMP2 top drie. De eerste Corvette DP was het Wayne Taylor Racing exemplaar van de broers Taylor en Max Angelelli, terwijl de Visit Florida bolide van Marc Goossens en Ryan Dalziel morgen als zevende vertrekt. Het team van onze landgenoot won de wedstrijd de voorbije twee jaren, terwijl Goossens vorig jaar hier nog de GT Daytona klasse op zijn naam schreef met een Riley Viper.

Ford Chip Ganassi Racing - Ford GT
Ford Chip Ganassi Racing - Ford GT
Na het succes in Le Mans en de zege in Laguna Seca heeft Ford nu ook een eerste pole positie in het IMSA kampioenschap binnengehaald. Richard Westbrook had de #67 Ford GT tot dusver voor zich alleen, daar zijn teamgenoot Ryan Briscoe gisteren vader is geworden. Het duo wordt morgen herenigd en zal dankzij een zeer scherpe tijd van Westbrook als eerst GTLM bolide starten. Met een ongewoon groot verschil van 0.349s sloot de BMW M6 GTLM van Bill Auberlin en Dirk Werner aan als tweede, voor de zusterwagen van John Edwards en Lucas Luhr en de tweede Ford GT van Joey Hand en Dirk Müller.

Stevenson Motorsports - Audi R8 LMS GT3
Stevenson Motorsports - Audi R8 LMS GT3
In Prototype Challenge stond geen maat op Renger van der Zande, die met de Starworks Motorsport Oreca FLM09 de pole pakte met bijna een seconde voorsprong. De Stevenson Motorsport Audi R8 LMS R8 GT3s domineerden al heel het weekend GT Daytona en waren ook in de kwalificaties het snelste, met de #6 op pole en de #9 op P3.--- UITSLAG QUALIFYING 6H WATKINS GLEN (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 2 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons