van der Horst

6H Watkins Glen: Action Express Racing doorbreekt zegereeks Wayne Taylor Racing

João Barbosa, Christian Fittipaldi en Felipe Albuquerque - Action Express Racing
João Barbosa, Christian Fittipaldi en Felipe Albuquerque - Action Express Racing
Wayne Taylor Racing had alle vijf races van het seizoen tot nu toe gewonnen, maar ditmaal lukte het niet voor de gebroeders Ricky en Jordan Taylor. Bij de start liep de wagen schade op en verloor zes ronden in de pits. De weg lag zo eindelijk open voor een andere winnaar. Dat leek aanvankelijk de Oreca-Gibson van JDC-Miller Motorsports te gaan worden, maar negen minuten voor het einde werd Stephen Simpson opgehouden door het verkeer en kon João Barbosa de zege alsnog naar Dallara-Cadillac toe trekken. Samen met Christian Fittipaldi en Filipe Albuquerque is hij de eerste niet-Taylor winnaar van het jaar in de P-klasse. Derde werd een van de wagens van Mazda Motorsports, terwijl Marc Goossens vijfde werd met Renger van der Zande in de Riley-Gibson van Visit Florida Racing. De van pole vertrokken Pipo Derani crashte met zijn Ligier.
  • LTF
James French - Performance Tech Motorsports
James French - Performance Tech Motorsports
In de PC-klasse kenden we wel nog steeds dezelfde winnaar. Met James French, Patricio O'Ward en Kyle Masson boekte Performance Tech Motorsports hun zesde zege in evenveel wedstrijden. Veel tegenstand hadden ze andermaal wel niet in deze op sterven na dood zijnde klasse. De twee enige andere Oreca-Chevrolet-PC's, beiden van BAR1 Motorsport, kenden problemen en eindigden met meerdere ronden achterstand op het dominante trio.

Bill Auberlen - BMW Team RLL
Bill Auberlen - BMW Team RLL
In GTLM viel de eer om als eerste niet-Amerikaanse merk een race te winnen aan BMW. Bill Auberlen won nadat in de slotfase Alexander Sims de aanvallen van Richard Westbrook in de Ford die hij deelde met Ryan Briscoe kon weerstaan. Het is de eerste zege van BMW sinds 2015. Geen grote zorgen evenwel voor Chevrolet dat de afgelopen drie races won. Jan Magnussen en Antonio Garcia werden derde en behouden de leiding in de tussenstand. Bij Porsche kan men onmogelijk tevreden zijn met de plaatsen zes en zeven. Laurens Vanthoor werd zesde samen met Gianmaria Bruni die zijn eerste race reed voor het merk uit Stuttgart.

Andy Lally - Michael Shank Racing with Curb Agajanian
Andy Lally - Michael Shank Racing with Curb Agajanian
In de GTD-klasse tenslotte boekte Michael Shank Racing de tweede zege op rij in de Honda Acura NSX. In de slotfase kon Andy Lally Alessandro Balzan afhouden, het tegenovergestelde scenario dus van vorig jaar. Lally kwam uiteindelijk de een halve seconde voor de Ferrari van Scuderia Corsa de streep over. Winst dus ook voor Katherine Legge, naast Balzan reden dan weer Christina Nielsen en Matteo Cressoni. Nog op het podium vonden we de BMW van Turner Motorsport met Justin Marks en Jens Kilngmann achter het stuur.

--- UITSLAG 6 UREN VAN WATKINS GLEN (pdf) ---

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 3 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons