van der Horst

6H Watkins Glen: tweede grootste startveld van dit seizoen

Start 2019 IMSA Sahlen's Six Hours of The Glen
Start 2019 IMSA Sahlen's Six Hours of The Glen
Na een jaar afwezigheid ten gevolge van de coronapandemie, prijkt Watkins Glen niet een, maar tweemaal op de kalender van het IMSA Weathertech Sportscar Championship. De eerste wedstrijd in dit dubbele luik is de Sahlen's Six Hours of The Glen, die eveneens meetelt voor de Michelin Endurance Cup. John Doonan en co kunnen wel in hun handen wrijven gezien er maar liefst 40 wagens verdeeld over vijf klassen op de startlijst prijken, het tweede grootste startveld dit seizoen na de Rolex 24 at Daytona. Op die lijst staan wederom twee Belgen.
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Bij de DPi's zijn we weer op volle sterkte net als in Daytona en Sebring met zeven wagens. De Action Express Racing Cadillac met Jimmie Johnson, Simon Pagenaud en Kamui Kobayashi keert terug voor hun derde wedstrijd van het jaar en ook andere teams roepen hun endurance-piloot op voor dit weekend. Normaal zouden er drie teams met maar twee piloten aan de start verschijnen, maar Wayne Taylor Racing besloot toch om Alexander Rossi op te roepen. Er wordt namelijk warm weer voorspeld en het zal een zware race worden voor mens en machine.

In de LMP2-klasse zien we geen wijzigingen tegenover de laatste race in Sebring en zullen er dus vijf wagens aan de start staan met nagenoeg ongewijzigde rijdersbezettingen. Dat is niet het geval bij de LMP3's, waar er negen wagens ingeschreven staan wat dus een voorlopig record is. Daar vinden we naast United Autosports USA nog een bekende naam terug met Jeroen Bleekemolen. De Nederlander zal uitkomen in de Riley Autosports Ligier samen met Jim Cox en Dylan Murry.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Bij de GTLM's zien we de terugkeer van beide BMW's met dezelfde line-up als in Daytona en Sebring, terwijl van de drie wagens die het hele seizoen betwisten alleen maar WeatherTech Racing met drie piloten aan de start komt. Cooper MacNeil laat zich net zoals in Sebring vergezellen door Mathieu Jaminet en Matt Campbell. Dan blijft er nog de laatste en best gevulde klasse over: de GTD met veertien wagens. In die klasse vinden we ook twee Belgen alsook een halve Belg. Laurens Vanthoor, deze week nog actief in Spa-Francorchamps, vergezelt Zach Robichon en Lars Kern op de Pfaff Motorsports Porsche, terwijl Jan Heylen terugkeert naar Wright Motorsports. Dan is er nog de in België wonende Markus Palttala, die BMW verruilt voor de NTE Sport Audi. De race vindt zondagavond plaats.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 22 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons