van der Horst

6u van de Noorderkempen: Nabeschouwing van de organisatoren

Jan Eysermans en Wim Poulmans werden op Subaru Impreza GT Turbo de winnaars van de 6 Uur van de Noorderkempen. Zij waren als winnaar in het algemene klassement ook de besten in de klasse Youngtimer. Leo en Inge Rackham werden met Peugeot 205 GTI tweede en de winnaars van de klasse Oldtimer. Pascal Buelens en Kenny Leys haalden de derde plaats met Volvo Amazone.
Bij de Toertimers, de klasse met de meest recente wagens, werd het een driegevecht dat gewonnen werd door Wilfried De Weerdt en Hans Lauwers, met de Citroën DS3. Amper twee weken geleden waren zij nog de algemene winnaars in de 360’ van de Suikerstreek. In Wuustwezel moesten ze zich tevreden stellen met de zege in de klasse nadat eerst Nadine Everaerd en Patrick De Paü op de Mazda MX5 en daarna Jelle De Cnodder en Evy Vandervaeren met de Citroën C4 net iets teveel controles misten en dus hun kansen zagen verdampen.

De toppers bij de Oldtimers speelden mee voor de algemene zege. Leo en Inge Rackham (Peugeot 205 GTI) en Pascal Buelens met Kenny Leys (Volvo Amazon) namen snel afstand van de achtervol- gers. Tussen de beide teams bleef de kloof zeer klein maar uiteindelijk waren het vader en dochter Rackham die met een iets lichtere foutenlast de zege pakten in deze klasse. Tevens pakten zij de tweede plaats in het algemene klassement.

Bij de Youngtimers sloegen Jan Eysermans en Wim Poulmans snel het gat met de andere concurrenten. Over het geheel van de wedstrijd lieten zij slechts een minieme 0.15 punten optekenen! De winst in de klasse Youngtimer lag daarmee al zo goed als vast na het tweede deel. In het algemene klassement werd het spannend met Leo en Inge Rackham maar uiteindelijk hielden Eysermans en Poulmans het hoofd koel en bevestigden nogmaals hun onofficiële titel als “de koningen van de Youngtimer”.

Jan Eysermans en Wim Poulmans, winnaars van de 6u van de Noorderkempen

“Dit was een classic wedstrijd die nog ontbrak op ons palmares. Een paar keer waren we er al dichtbij. Nu lag de vorige wedstrijd nog vers in het geheugen. In Hoegaarden verloren we punten door scherprijders en daarvan maakten we in deze wedstrijd dus een aandachtspunt. We zorgden ook dat de tripmaster correct geijkt was en we haalden daaruit duidelijk voordeel in de resultaten van de RT’s. Bij deze Classic weten we dat de kennis van het reglement en het nauwlettend opvolgen van de verkeersborden en straatnamen heel belangrijk is. In tegenstelling tot wat velen soms denken, liep het bij ons ook niet zonder problemen onderweg. Het is best moeilijk om de ganse dag de focus te houden en 100% geconcentreerd te blijven. We misten duidelijk wedstrijdritme, dat konden we nu wel stellen. De organiserende club CRRT heeft weer iets moois uit de hoed getoverd. Het ontbrak niet aan navigatietechnieken en het credo was vooral ‘meten is weten’! Dikke pluim voor de uitzetter en alle medewerkers.”

Persbericht VAS RallySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 19 oktober 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons