van der Horst

12H Italy-Mugello: Voorbeschouwing van de organisatoren (2)

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
Vrijdag en zaterdag aanstaande (13 en 14 maart) is het Autodromo Internazionale del Mugello de plaats van handeling voor de tweede editie van de Hankook 12H ITALY-MUGELLO. Met 73 ingeschreven auto’s is de omvang van het startveld voor de lange-afstandsrace in Toscane twee keer zo groot als bij de première van afgelopen jaar.
“We zijn zeer verheugd over deze grote belangstelling en we kijken uit naar een prachtig evenement als tweede ronde van de 24H SERIES powered by Hankook”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT). Opnieuw wordt de race voor GT’s, toerwagens en 24H-Specials opgesplitst in twee delen: de eerste vier uren van de wedstrijd worden op vrijdag verreden, terwijl op zaterdag de resterende acht uren op het programma staan.

Op de inschrijflijst staan teams en rijders uit 24 verschillende landen over de hele wereld, waarvan er sommigen zelfs uit Australië, Hongkong, India, de Verenigde Arabische Emiraten of de VS komen. Er is volop variëteit in het startveld met een goede verhouding tussen GT’s en toerwagens. Met BMW, Ferrari, Mercedes-Benz en Porsche staan er in de klasse A6 auto’s volgens GT3-specificatie van vier verschillende merken aan de start. Tot de inschrijvers behoren het Zwitserse Porsche-team Stadler Motorsport, Scuderia Praha uit Tsjechië met een Ferrari en de Mercedes-Benz-klantenteams Car Collection Motorsport uit Duitsland en Hofor Racing uit Zwitserland, die alle vier al lange-afstandswedstrijden van CREVENTIC gewonnen hebben. Met in totaal zeven ingeschreven auto’s is de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in de A6-klasse het best vertegenwoordigd.

Met 16 inschrijvingen is de Porsche-klasse voor Porsche 991 en 997 Cup-auto’s de grootste divisie bij de race in Mugello. Porsche-teams uit acht landen hebben auto’s voor de deelname in Italië ingeschreven en onder de rijders bevinden zich enkele erkende Porsche-specialisten. In de SP2-klasse rijdt ook een Porsche, plus de silhouet-auto’s van het Franse GC Automobile en de Australische constructeur MARC Cars, alsmede de Audi R8 van het Nederlandse team Red Camel-Jordans.nl. In de SP3-klasse komt een reeks GT4-auto’s van Aston Martin, BMW, Ginetta en Lotus aan de start, evenals een GC Automobile-silhouet met een kleinere motor dan de SP2-versie. In de A5-toerwagenklasse gaat de strijd tussen drie BMW’s van evenzovele teams (waaronder het Oostenrijkse Duller Motorsport, de winnaar van de eerste twee races in Dubai, die na enkele jaren afwezigheid zijn comeback bij een race van CREVENTIC maakt) en de beide Peugeot 208 GTi’s van het Franse Team Altran.

De klasse A3T bestaat uit diverse SEAT Leon Cup-auto’s, waaronder drie exemplaren van de meest recente SEAT Leon Cup Racer, ingezet door het Nederlandse NKPP Racing en het Spaanse team PCR Sport; alsmede een Audi TT-RS2 van het Duitse team LMS Engineering, dat al de titel in het Duitse VLN-lange-afstandskampioenschap won. Er is ook een Volkswagen Golf GTI, ingezet door het Poolse R8 Motorsport. De CUP1-klasse voor BMW M235i Racing Cup-auto’s bestaat uit vijf ingeschreven auto’s van vier teams. In de klasse A2 komen tien teams met BMW, Honda, Peugeot, Renault, SEAT en Volkswagen in actie.

Na optionele privétests op donderdag start de actie op de baan in Mugello officieel met de vrije training op vrijdag van 9.15 tot 10.45 uur, gevolgd door de kwalificatie van 11.00 tot 11.45 uur. De eerste vier uren van de race worden op vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur verreden, waarna een ‘intervention’-regeling van kracht is. De herstart voor de resterende acht uren van de wedstrijd is op zaterdag om 9.30 uur, de finish volgt om 17.30 uur. Hankook is de officiële titelsponsor en exclusieve bandenleverancier voor het evenement. BRM is de officiële partner voor de tijdwaarneming, terwijl SPAA05 de LED-positiedisplays op alle raceauto’s levert. Showtrax en Stand21 hebben hun eigen stands in het rennerskwartier. Live-timing en live-streaming met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans, is online te vinden via live.24hseries.com. Meer informatie over de Hankook 12H ITALY-MUGELLO en de andere wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series by Creventic pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 10 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Italy.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons