van der Horst

8H Bahrain: Slechts 24 wagens aan de start

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Geen Rebellion Racing, geen Ginetta en geen ByKolles Racing in LM P1, maar ook geen Cool Racing in LM P2. Daarmee valt het aantal deelnemers aan de 8 Hours of Bahrain terug tot 24. Toyota staat alleen in de LM P1-klasse, terwijl de LM P2-klasse zes wagens telt. De GT-bolides maken dus twee derde van het startveld uit in de laatste manche van seizoen 8 van het FIA WEC.
  • Skylimit Events
Dempsey Proton Racing - Porsche 911 RSR
Dempsey Proton Racing - Porsche 911 RSR
In de GTE Pro-klasse zien we de zes vaste deelnemers terug met twee Porsches, twee Ferrari's en twee Aston Martins. Dat betekent dat er tien auto’s uitkomen in de GTE Am-klasse. Daar vinden we ook de meeste wijzigingen. Vermits er volgende week ook de finales van de GT World Challenge Europe en de Silverstone 500 gepland staan, moesten verschillende rijders kiezen in welke race zij uitkomen en dat leidde tot wat verschuivingen bij de GT Am-teams.

We meldden al eerder dat Alessio Picariello zijn debuut in het WEC maakt bij Gulf Racing. Bij Dempsey-Proton Racing wordt Matt Campbell, die start in Paul Ricard, vervangen door Dennis Olsen. Voor de tweede wagen van het team is het team nog op zoek naar een derde rijder naast Khaled Al Qubaisi en Marco Holzer. Bij Team Project 1 keert Jörg Bergmeister terug als vervanger voor Matteo Cairoli, die eveneens kiest om te racen in Frankrijk. De Red River Sport Ferrari krijgt met Kei Cozzolino en Colin Noble twee nieuwe rijders achter het stuur; zij vervangen Johnny Mowlem en Charles Hollings.

De finale van het FIA WEC vindt plaats op zaterdag 14 november.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 4 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons