van der Horst

8H Bahrein: 36 wagens aan de start voor de finale

Start 2022 FIA WEC 8 Hours of Bahrain
Start 2022 FIA WEC 8 Hours of Bahrain
De finale van het FIA WEC nadert. Op 4 november wordt de zevende en laatste wedstrijd van dit toch wel interessant seizoen verreden in Bahrein, en het kan weer op dezelfde namen rekenen die de reis richting Fuji maakte, gezien 36 wagens - verdeeld over de drie klassen - zullen aan de start verschijnen
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Twaalf Hypercars nemen de start, wat exact hetzelfde aantal is als in de Japanse manche. De voornaamste wijzigingen is de terugkeer van Nico Müller in de Peugeot 9X8. De Zwitser moest nog verstek geven, waardoor Stoffel Vandoorne zijn debuut maakte voor de Franse constructeur. Al is het maar een tijdelijk uitstel, gezien de Rumbekenaar de plaats van Gustavo Menezes zal innemen, die zijn laatste race zal rijden in het Midden-Oosten. Hiermee zal Laurens Vanthoor als enige Belg overblijven in de topklasse. Daarnaast is Vanwall ook nog niet compleet. Zo mist het nog een derde naam die naast Esteban Guerrieri en Tristan Vautier zal plaatsnemen.

Iron Dames - Porsche 911 RSR-19
Iron Dames - Porsche 911 RSR-19
In LMP2 is het vooral Tom Blomqvist en Mirko Bortolotti die terugkeren na hun andere verplichtingen bij respectievelijk United Autosports en Prema Racing Team. Tot slot in GTE Am zijn er voornamelijk bij twee wagens waar er zeker iets wijzigt. Zo is Simon Mann alleen genoemd op de AF Corse Ferrari #21, de wagen waar Ulysse de Pauw op uitkwam in de eerste manches, terwijl Satoshi Hoshino niet van de partij is op de D'Station Racing Aston Martin. Wel van de partij is Sarah Bovy, die er alles aan zal doen om de allerlaatste pole en winst te bemachtigen in een GTE met de Iron Dames. 

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 27 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons