van der Horst

8H Bahrein: Maxime Martin niet met Lynn, maar met Westbrook

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Maxime Martin krijgt een nieuwe teamgenoot voor de finale van het WEC in Bahrein. Alex Lynn, de vaste partner van de Belg op de Aston Martin Vantage #97, testte immers positief op het coronavirus en verschijnt dus niet aan de start. Lynn wordt vervangen door Richard Westbrook, die ook al voor Aston Martin uitkwam bij de 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes
Maxime Martin en Alex Lynn
Maxime Martin en Alex Lynn
Lynn en Martin staan momenteel tweede in de tussenstand van het GTE klassement, op 15 punten van hun teamgenoten, en maakten nog aanspraak op de titel. Met de afwezigheid van Lynn kan Martin nog in zijn eentje de titel pakken. Westbrook was al voorzien om te rijden in Bahrein, maar op de Aston Martin ingeschreven in de Am klasse, op die wagen komt nu Pedro Lamy uit naast Paul Dalla Lana en Ross Gunn.

"Ik ben enorm teleurgesteld voor Alex", vertelt Maxime Martin. "Hij verdient het om te strijden voor de wereldtitel. Ik ben er echter zeker van dat Richard dit weekend een sterke teamgenoot zal zijn en dat ik met de #97 een gooi zal kunnen doen naar de titel. De vorige keer kenden we hier in Bahrein pech, wat ons de zege kostte, maar de snelheid van onze Aston Martin Vantage GTE was ongelooflijk. Dit jaar moeten we dus alles perfect uitvoeren om kans te maken op de wereldtitel."

Aston Martin - DBR1
Aston Martin - DBR1
Als Martin - of zijn teamgenoten Marco Sørensen en Nicki Thiim op de #97 Vantage - de titel verovert, kroont Aston Martin zich opnieuw wereldkampioen bij de rijders, precies 61 jaar nadat het de 24 Uur van Le Mans won met Roy Salvadori en Carroll Shelby en eveneens de titel in het World Sportscar Championship claimde, dankzij zeges van de DBR1/300 met Stirling Moss en Jack Fairman in Goodwood en op de Nürburgring. Tegenstanders toen waren, net als nu, Porsche en Ferrari...

Foto's: Racing International Photography & Aston MartinSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 11 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons