van der Horst

8H Bahrein: Opnieuw Toyota - WRT wint en is kampioen in LMP2

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 HYBRID
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 HYBRID
Sebastien Buémi, Brendon Hartley en de afscheidnemende Kazuki Nakajima wonnen vanavond de FIA WEC 8 Hours of Bahrein. De wereldtitel gaat echter naar Mike Conway, Kamui Kobayashi en José-Maria Lopez in de zuster-Toyota #7, zij eindigden vandaag als tweede. De derde Hypercar, de Alpine #36 van Vaxivière, Lapierre en Negrao, kon in de beginfase even van de leiding proeven maar zij werden uiteindelijk pas derde na problemen met de versnellingsbak.
In de LMP2-klasse was het een triomf voor WRT. Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi wonnen niet alleen de wedstrijd maar eveneens de titel, en dat in wat pas het eerste seizoen is van WRT in LMP2. De beide JOTA's completeerden het podium, Stoffel Vandoorne werd derde in de klasse. Racing Team Nederland werd zesde maar het team rond Jumbo-baas Frits Van Eerd pakte zo wel de titel in Pro Am.

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Hoewel de GTE Pro slechts twee merken en vier wagens meer telt was de strijd tussen Porsche en Ferrari heel erg intens. Neel Jani en Kévin Estre kregen in de #92 Porsche dit weekend Michael Christensen als steun om voor de titel te gaan, het Zwitsers/Franse duo stond na de kwalificaties exact gelijk in de kampioenschapsstand met Alessandro Pier Guidi en James Calado (Ferrari #51). Een nagelbijtend duel tijdens de ganse wedstrijd kwam op tien minuten van het einde tot een absolute climax toen bij het dubbelen Christensen iets vroeger remde dan normaal en zo Pier Guidi hem in de remzone niet meer kon ontwijken. De Ferrari kreeg de opdracht van de wedstrijdleiding om de Porsche weer voorbij te laten, Pier Guidi vertraagde maar Christensen dook prompt de pits in voor enkele liters extra brandstof. De Ferrari deed een ronde later hetzelfde maar zou tot aan de meet de positie niet meer teruggeven. Of Ferrari de zege én titel in GTE Pro zal mogen houden is dus nog maar de vraag.

AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
Over de GTE Am-titel is dan weer geen discussie mogelijk, de AF Corse Ferrari #83 van Francois Perrodo, Nicklas Nielsen en Alessio Rovera won vandaag overtuigend de race. Niet dat dat nodig was voor hun tweede opeenvolgende titel want de TF Sport Aston Martin #33 (Keating, Fraga, Pereira) kwam al heel vroeg in de problemen. Sarah Bovy werd vandaag negende in GTE Am in de Iron Lynx Ferrari #85.

Foto's: Toyota Gazoo Racing - Niels Vaeck - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 6 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons