van der Horst

8H Bahrein: Porsche krijgt geen gelijk en gaat in beroep

Porsche versus Ferrari
Porsche versus Ferrari
De finale gisteren in Bahrein eindigde op een anticlimax in de GTE Pro-klasse. Na een tik van de Ferrari van Alessandro Pier Guidi tegen de Porsche van Michael Christensen kreeg de Italiaan de order om de gewonnen plaats terug te geven, maar aangezien de Deen de pits indook bleef Pier Guidi doorrijden recht naar de overwinning. Porsche liet het hier niet bij en diende een klacht in bij de stewards. Even later werd er besloten dat het merk uit Weissach geen gelijk kreeg en zo de eindstand tot nu toe ongewijzigd blijft. Daarom trekt Porsche richting het FIA Hof van beroep.
  • Hamofa Performance
Het voornaamste feit waarover Porsche struikelt is volgens hen dat het incident niet gemeld werd aan de race stewards en dat racedirecteur Edoardo Freitas de beslissing zelf nam. Deze beslissing was dat Pier Guidi de plaats moest teruggeven aan Porsche en hoewel uit de data blijkt dat de Italiaan serieus vertraagde, zocht Christensen de pits op om te tanken waardoor hij zijn plaats niet kon innemen. Hierop besliste de Ferrarist om toch door te rijden omdat hij geen andere keuze had. Hiermee blijft de eindstand ongewijzigd tenzij Porsche nog verder gaat, hiervoor krijgt het 96 uur de tijd om dat te doen.

Foto: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zondag 7 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons