van der Horst

8H Bahrein: Toyota Gazoo Racing dominant op eerste testdag

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
In Bahrein vonden op donderdag al twee vrije sessies plaats voor de deelnemers aan het FIA WEC. Op die eerste dag gaf Toyota de toon aan en claimde de twee beste tijden. Cadillac volgde met de derde tijd met daarachter de Porsche’s. Ferrari had het moeilijk en sloot de tabellen af bij de hypercars.
  • Hamofa Performance
Hertz Team JOTA - Porsche 963 Hypercar
Hertz Team JOTA - Porsche 963 Hypercar
Verrassing tijdens de eerste vrije training, een hevige regenbui maakte dat de sessie drie kwartier stil moest gelegd worden. De wagens kregen daarna nog een half uur om de piste te verkennen, maar het natte wegdek maakte snelle chrono’s onmogelijk. Kamui Kobayashi klokte met de Toyota GR010 #7 de snelste tijd in 1:49.856. De tweede Toyota volgde op 0.104 seconde. Daarachter volgden de vier Porsche’s met het exemplaar van Proton Competition voorop. In LMP2 was de snelste chrono voor Filipe Albuquerque in de United Autosports Oreca, terwijl in GTE Tomonobu de D'Station Racing Aston Martin Vantage bovenaan de tabellen zette.

United Autosports - Oreca 07 LMP2
United Autosports - Oreca 07 LMP2
Toyota was ook de sterkste in de tweede sessie, Kobayashi was weer de snelste nu met een ronde in 1:46.851. Weer bleef hij de tweede wagen van het team voor. Alex Lynn wist de Cadillac V-Series.R #2 op de derde plaats te zetten op acht tienden van de tijd van Kobayashi. Daarachter volgden de Team JOTA Porsche en de Penske Motorsport Porsche van Laurens Vanthoor. De eerste Peugeot, de #94, vinden we terug op de zesde plaats, de eerste Ferrari pas op de tiende plaats. Filipe Albuquerque was opnieuw de snelste in de LMP2 klasse met een ronde in 1:52.850. Daniel Serra (Kessel Racing  Ferrari 488 GTE EVO) was primus in de GTE klasse voor de GR Racing Porsche #86 en de Project1 Porsche #56. De Porsche van Alessio Picariello sloot af met de vierde tijd.

Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 2 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons