van der Horst

8H Bahrein: Toyota vooraan in kwalificatie

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 HYBRID
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 HYBRID
Zoals te verwachten viel hebben de Toyota’s GR010 HYBRID beslag gelegd op de eerste startlijn van de 8 Hours of Bahrain, de laatste wedstrijd van het World Endurance Championship van het jaar. De pole was voor de wagen #7 van Conway/Kobayashi/Lopez (1:46.250) voor de #8 van Buemi/Nakajima/Hartley (1:46.540). De derde tijd ging naar de enige overige wagen in de hoogste categorie, de Alpine A480 van Negrao/Lapierre/Vaxivière (1:47.025).
Bij de LMP2’s kwam de Team WRT Orecva niet verder dan de zevende tijd terwijl we de JOTA Oreca van Stoffel Vandoorne nog verder terug vinden met de negende tijd. De pole in de klasse was voor de United Autosports Oreca van  Hanson/Scherer/Albuquerque (1:49.525). De Realteam Racing Oreca van Garcia/Duval/Nato realiseerde de tweede tijd, de derde chrono was voor de tweede JOTA wagen van Gonzalez/Felix da Costa/Davidson.

Kévin Estre (Porsche GT Team) was opnieuw de snelste in de GTE Pro klasse met een ronde in 1:56.041. James Calado zette zijn AF Corse Ferrari op de tweede plaats, Ferrari behaalde tevens de pole in de GTE Am klasse met de 488 GTE van Cetilar Racing. De Iron Dames Ferrari van Frey, Legge en Sarah Bovy realiseerde de derde tijd.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 5 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons