van der Horst

8H Bahrein: Zege voor Sarah Bovy – titel voor Toyota

Sarah Bovy
Sarah Bovy
De Toyota #7 van Sébastien Buemi, Brendon Harley en Ryo Hirakawa had genoeg aan een derde plaats om de titel te behalen, wat ook het resultaat was van de andere wagen van het team. Maar uiteindelijk reed de #7 van start tot finish aan de leiding en pakte voorgenoemd trio de titel. In de LM GTE-Am pakte Sarah Bovy samen met Michelle Gatting en Rahel Frey een lang verwachte en verdiende zege. Bovy wordt tevens vicekampioen in de klasse.
  • LTF
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Bij de start kwam de Toyota #8 van Mike Conway, José Maria Lopez en Kamui Kobayashi in botsing met de Cadillac van Earl Bamber. Maar zelfs na een spin met het nodige tijdverlies wist de Toyota terug op te klimmen naar de tweede plaats, wat nogmaals aantoonde dat de Toyota’s in Bahrein te sterk waren voor de concurrentie. Strijd was er wel voor de derde plaats tussen Porsche en Ferrari. Uiteindelijk ging de laatste podiumplaats naar de Ferrari 499P van Antonio Fuoco, Antonio Giovinazzi en Alessandro Pier Guidi, die het net haalden van de Team JOTA Porsche 963 van Antonio Félix da Costa, Yifei Ye en Will Stevens. De Porsche Penske Motorsport Porsche 963 van Laurens Vanthoor pakte de vijfde plaats. Daarachter volgden nog de tweede Ferrari, de tweede officiële Porsche, de twee Peugeot’s, de Proton Competition Porsche en de Cadillac.

LMP2 podium 8H Bahrein
LMP2 podium 8H Bahrein
In de LMP2 klasse was de overwinning totaal voor Team WRT, het pakte de zege met de Oreca #41, terwijl de #31 op de tweede plaats eindigde. Daarmee schonken Louis Delétraz, Robert Kubica en Rui Andrade de titel aan het Belgische team. De JOTA Oreca van Fittipaldi/Heinemeier Hanson/Rasmussen finishte als derde na de Team WRT Oreca van Sean Gelael, Robin Frijns en Ferdinand Habsburg.

Het winnende Iron Dames trio
Het winnende Iron Dames trio
In de LMGTE-Am klasse bleef het spannend voor de zege tot het einde van de race maar uiteindelijk wist het Iron Dames trio Sarah Bovy/Michelle Gatting/Rahel Frey het laken naar zich toe te trekken om alzo hun eerste zege te pakken. Aston Martin pakte de overige podiumplaatsen met de tweede plaats voor de D'Station Racing Vantage van Stevenson/Fujii/Talbot en de derde voor de Northwest AMR Vantage van James/Riberas/Mancinelli). Alessio Picariello kende dan weer de keerzijde van de medaille. Onze landgenoot was in de running voor winst met de Iron Lynx Porsche, maar door ziekte van hun bronzen piloot Claudio Schiavoni, die hierdoor de minimum rijtijd niet kon afwerken, moesten zij de handdoek in de ring gooien.

Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 4 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons