van der Horst

8H California: Magnus Racing Audi verslaat Land Motorsport

Start 8H California
Start 8H California
Audi Sport Team Magnus heeft de eerste editie van de de Mazda Raceway (Laguna Seca) California 8 Hours gewonnen, de voorlaatste manche van de Intercontinental GT Challenge. De wedstrijd werd gedomineerd door Audi, dat verder werd vertegenwoordigd door Land Motorsport en WRT (zonder fabrieksondersteuning).
De Land Motorsport Audi R8 LMS van Connor De Phillippi, Christopher Mies en Christopher Haase domineerde het merendeel van de race. In de eindfase kwam het echter tot een contact met de WRT Audi van Robin Frijns. Mies kon zijn weg vervolgen terwijl de safety car op de baan kwam, Frijns verloor echter twee ronden om uit de grindbak te geraken. De wedstrijd werd daardoor een laatste keer gereset.

Daarvan profiteerde Kelvin van der Linde om de Magnus Audi die hij deelde met Markus Winkelhock en Pierre Kaffer langs de Land Audi van Mies te sturen en zo het Amerikaanse team de zege te schenken. Het podium werd vervolledigd door de K-PAX Racing McLaren 650S GT3 van Alvaro Parente, Bryan Sellers en Ben Barnicoat. De Honda/Acura NSX GT3 van Ryan Eversley, Tom Dyer en Dane Cameron werd vierde op ruim 40 seconden, terwijl de WRT Audi van Frijns, Jakes Dennis en Stuart Leonard uiteindelijk vrede moest nemen met P6.

>>> UITSLAG 8H CALIFORNIA (PDF) <<<

Foto: SRO



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons