van der Horst

8H Indianapolis: 23 wagens op de deelnemerslijst

Indianapolis Motor Speedway
Indianapolis Motor Speedway
Dit weekend is het zover, dan trekt de Intercontinental GT Challenge karavaan zich terug op gang na de start in Bathurst. Sindsdien werd de wereld in de ban gehouden door de COVID-19 pandemie en dat valt ook op bij de startlijst voor de Indianapolis 8 Hours. Op de voorlopige deelnemerslijst stonden er 22 wagens opgeschreven en met nog minder dan een week voor de race is dit getal opgeklommen naar... 23.
Hoewel er een wagen is bijgekomen tegenover begin deze maand, zijn we ook een Porsche verloren, Black Swan Racing trok zijn wagen terug, maar we kregen in de plaats twee Acura NSX GT3's van Racers Edge Motorsports. Al zal de extra wagen maar drie uur betwisten met het oog op de finale van de GT World Challenge America. De rest van de deelnemers zullen ook punten scoren voor de Intercontinental GT Challenge en worden daarnaast vergezeld door tien GT4's, waar een McLaren en een Audi bij gekomen zijn.

K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
Qua piloten aan de start zetten vooral Bentley, Audi en BMW hun fabriekspiloten in. De meesten van hen waren vorig weekend nog actief tijdens de 24H Nürburgring. De Belgische vertegenwoordiging omvat Team WRT, dat een samenwerking aangaat met Team Hardpoint en daarbij Mirko Bortolotti en Markus Winkelhock koppelen aan Spencer Pumpelly. Zoals eerder aangekondigd zal verder Maxime Soulet ook aanwezig zijn en krijgen we met Jan Heylen bij Wright Motorsports een tweede landgenoot aan de start. De kwalificaties worden zaterdag vanaf 18 uur afgewerkt, terwijl de race zondag om 16 uur Belgische tijd van start gaat.

Foto's: Intercontinental GT Challenge - GT World Challenge EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 29 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons