van der Horst

8H Indy: Twee wagens voor WRT in de Pro-klasse

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Sinds de Crowdstrike 24 Hours of Spa viel de Intercontinental GT Challenge even stil, maar volgend weekend staat de volgende wedstrijd op het menu: de Indianapolis 8 Hours. Normaliter is dit geregeld een mix van Amerikaanse teams met de Europese die de oversteek maken, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Zo is Team WRT weer van de partij op de Brickyard, waar het twee wagens zal inzetten in de Pro-klasse, hetzij met een lichtjes gewijzigde rijdersbezetting dan dat we al gewoon zijn.
Philipp Eng
Philipp Eng
De voornaamste verrassing is de opsplitsing van Charles Weerts, Dries Vanthoor en Sheldon Van der Linde. Het trio reed alle voorgaande wedstrijden in de IGTC samen, maar ditmaal wordt Weerts weggetrokken uit de line-up. Onze landgenoot zal vervangen worden door Philipp Eng, die afgelopen zomer de 24 uren van Spa won met de Rowe Racing BMW en tweede ligt in het rijdersklassement. Weerts zal wel met een andere landgenoot gepaard worden, namelijk Maxime Martin. Wel krijgen zij niet Valentino Rossi naast zich, maar Augusto Farfus, die overigens ex-winnaar is van de 8 uren race.

Hiermee wil BMW zijn greep op de leiding verstevigen, nadat men de vorige twee wedstrijden won. Daarom komt Team WRT ook ST Racing en Bimmerworld in actie op het tracé van Indianapolis.

Foto's: Vincent Wouters - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op woensdag 27 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons