van der Horst

8H Le Mans: drie verschillende verhalen in de klassen

Tenuto Delta Simtech - Ligier JS P320 Nissan
Tenuto Delta Simtech - Ligier JS P320 Nissan
Dit jaar geen Wishful 8H Spa, maar Le Mans was het toneel voor 8 uur racen in The Wishful Series 2024, gepresenteerd door Technogel. Voor de teams die het hele seizoen rijden, stond er veel op het spel met dubbele punten. Terwijl er ook enkele teams eenmalig deelnamen, wat resulteerde in drie verschillende verhalen in de drie klassen. In LMP3 ontstond een boeiende driestrijd, terwijl GT3 te maken kreeg met een opmerkelijke remonte. In de Porsche Cup was er echter sprake van de enige dominantie.
  • De Swert Opticiens
Flemish Simsports - Ligier JS P320 Nissan
Flemish Simsports - Ligier JS P320 Nissan
LMP3 bood een spannend schouwspel, al vanaf de kwalificaties. ART Simracing veroverde de polepositie, gevolgd door Tenuto Delta Simtech en Flemish Simsport. Deze drie teams streden gedurende de hele race om de leiding, maar na enkele incidenten viel de polesitter weg uit de top, waardoor Tenuto Delta Simtech met Pat Labrosse en Peter Lo hun eerste overwinning behaalden. Maxim Roobrouck van Flemish Simsport eindigde als tweede, nadat hij de volledige acht uur solo had gereden. Door het uitvallen van ART Simracing behaalde Stage One Racing Team met Hans Blancquart, David Vanslambrouck en Ivo van der Linde de derde plaats.

GT3-klasse maakt zich op voor de kwalificaties
GT3-klasse maakt zich op voor de kwalificaties
In GT3 leek de overwinning voor de Simracing.be by R.O.I. Management Ferrari een zekerheid, maar Jasper Schoonackers en David van Glabeke moesten na een fout een opmerkelijke comeback maken, wat uiteindelijk nog zonder problemen lukte. Echter, het verhaal van de tweede plaats door ART Simracing 1 was nog indrukwekkender. Wegens een regel in het kampioenschap moesten Ayllas de Vries en Raf Reijnders helemaal achteraan starten vanwege een wagenwissel, maar ze werkten zich knap op naar de tweede plaats, een prestatie die ze eerder al in Laguna Seca leverden. TeamRedX.com Simsport van Dominik Hameder en Angel Guevara eindigde als derde na een spannend duel.

Walk Racing eSports - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Walk Racing eSports - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In de Porsche Cup domineerde Walk Racing E-Sports bijna de hele race. Hoewel Squadra Veloce met Matthias Ronzani aanvankelijk de leiding had, nam Gordon Marshall uiteindelijk de koppositie over en behaalde hij samen met teamgenoot Caramidau Andrei Bogdan een zorgeloze overwinning voor Walk Racing E-Sports. Ronzani en Jonathan Valgaeren behielden de tweede plaats, terwijl de derde plaats naar ART Simracing IV met Thomas Renders en Alexander Gorissen ging.

Het totale bedrag voor Make-A-Wish blijft stijgen, momenteel ligt het op 3865 Euro, waardoor al meerdere wensen van kinderen zijn vervuld. Maar het kampioenschap is nog niet voorbij. Op 1 juni staat de 4H Mugello op het programma en er zijn nog steeds plaatsen beschikbaar voor The Wishful 24 Hours of Zolder in november.

Foto's: Pat Labrosse - Maxim Roobrouck - Pär Lommelen - Stefan Le GuenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 28 mei 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons