van der Horst

8H Mettet: Milo Sens en Michaël Mazuin Sport zegevieren

Start Fun Cup Mettet
Start Fun Cup Mettet
Met een race in twee delen van vier uur op het Circuit Jules Tacheny in Mettet, waren we dit weekend aan de aftrap van de European Fun Cup 2024 toe. En die eerste race van het seizoen verliep verrassend. Hoewel de favorieten zich aan de top manifesteerden tijdens Race 1, was de uitkomst van het tweede gevecht van het weekend des te meer verrassend.
De #280 Milo Sens (Lorenzo Donniacuo-Simon Tourneur-Kevin Caprasse) zag zich verplicht om zaterdag voor het eerste gevecht van het weekend vanuit de achterhoede te starten en dat maakte hun opmars des te indrukwekkender. Al vanaf de tweede ronde, met Lorenzo Donniacuo aan het stuur, kwam de #280 als twaalfde voorbij start/finish en het team bleef maar plaatsen goedmaken. Uiteindelijk namen ze de leiding van de race in handen in de honderdste ronde! Team Milo behaalde dus opnieuw een overwinning en dat voor de #424 M3M Racing (Cédric Bollen-Michael Leenders-Raphael Bolle de Bal), die problemen ondervond bij het tanken, waardoor ze de leiding verloren, en de #415 Clubsport Racing (Koen De Wit-Matisse Lismont-Pieter Ooms). Geen twijfel mogelijk, de favorieten voldeden aan de verwachtingen!

Pech was er wel voor de #446 Milo Compact Machinery (Edouard Chevalier-Benoit Dupont-Timo Van Impe-Tristan Földesi), die slachtoffer werd van een stevige crash in de 86ste ronde, met Benoit Dupont achter het stuur. De rijder, die een stapel banden raakte tussen bochten 4 en 5, was ongedeerd, maar de auto zelf kon uiteraard niet verder.

In de Cup-klasse was het de #480 Milo Racing (Sébastien Kluyskens-Guillaume Mondron-Gilles Verleyen) die het podium vervolledigde achter de #280 en de #424, terwijl de #415 Clubsport Racing in de Fun-categorie zegevierde en dat voor de #541 Mazuin Sport (Louis Mazuin-Lucas Taelman-Matts Breckpot) en de #518 DPW-Racing (Mathieu Simone-Michiel Lescroart-Jef Koopmans).

De #278 Acome Racing by AP (Nicolas Federenko-Jean-Luc Vandormael-Florent Dupont-Michael Lottefier) behaalde als eerste de overwinning van het seizoen in de Pure-categorie, voor de #505 Clubsport Racing (Philip Vandewalle-Jean-Luc Heymans-Samir Messaoudi) en de #421 Vmax (Bruno Max-Jérome Farinaux-Georges-Louis Bouchez).

Bij de Tweezitters nam de #356 Milo Drive4Fun (Emilien Allart-David Determe-Sébastien Jungen) nipt de leiding over van de #365 Car-Pass LRE by Comtoyou (Stéphane Lémeret-Philippe Denis-Quentin Denis-Christian Gengoux-Philippe Reynens), waarbij de top 3 door de #316 Currus Racing (Julien Schein-Simon Duterme-Luke Pfeiffer-Dimitri Rolin) werd vervolledigd.
 
Op naar de sprint!
Goed nieuws zondagochtend bij de start van Race 2. Het Milo Racing-team kreeg de beschadigde #446 weer rijklaar en het kwartet Chevalier, Dupont, Van Impe en Földesi kon dus aan de race deelnemen! De #487 AC Motorsport vertrok vanaf polepositie, het resultaat van een positieve loting de avond ervoor!

De #999 Knauf ML Concept by AP was de eerste die uit de kopgroep wegviel, met een kapotte brandstofleiding. In de loop van de race kregen we een duel tussen de #541 Michaël Mazuin Sport en de #415 Clubsport Racing! Zoals gebruikelijk bij de European Fun Cup, werd de zaak beslist in de eindsprint, waarbij Louis Mazuin, Lucas Taelman en Matts Breckpot de overwinning behaalden met... vier tienden van een seconde voorsprong op Koen De Wit, Matisse Lismont en Pieter Ooms!
Een paar seconden later behaalde de #424 M3M Racing voor de tweede keer op rij een podiumplaats in Mettet.

Het waren dus de teams uit de categorie Fun, zonder de Top Guns, die in het tweede duel tussen Samber en Maas de overhand namen, waarbij de #541 en de #425 de categorie domineerden, voor de #514 Mazuin Sport, met Camille, Michael en Gabriel Mazuin.

M3M Racing won dan weer in de categorie Cup voor de #446 Milo Compact Machinery, die goed hersteld was van de tegenslagen van de vorige dag en uitstekend als vierde eindigde in het algemeen klassement, en de #280 Milo Sens van de winnaars van Race 1, die als zesde over de meet kwamen.

Currus Racing, met de #149 (Jérôme Thil-Simon Duterme), won de Pure-categorie voor de #536 AP Mecanics (Pierre Piron-Gilles Piron-Nathan Diederickx-Alexandre Charlier) en de #421 Vmax, die hun tweede podiumplaats op rij behaalde!
Car-Pass LRE by Comtoyou nam revanche in het klassement van de Tweezitters, voor de winnaars van de vorige dag Milo Drive4Fun (#356) en de #315 Fun4Racers by Comtoyou (Geoffrey Bara-Alexandre Coffe-Frédéric Taquet-Marc-Olivier Van Oppens).

De European Fun Cup kent zijn vervolg aan de Nederlandse kust, in Zandvoort, tijdens de Benelux Open Races gepland op 20 en 21 april, waar meer dan vijftig teams aan zullen deelnemen...

European Fun CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op maandag 25 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 8 Hours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons