van der Horst

8H Portimão: Corvette Racing bij de 32 inschrijvingen

Toyota GR010 Hybrid Hypercar
Toyota GR010 Hybrid Hypercar
Voor de eerste manche van het WEC, de 8 Hours of Portimão, werd een voorlopige deelnemerslijst vrijgegeven waarop 32 wagens prijken. De LMP1 klasse telt slechts drie wagens met naast de twee Toyota GR010 Hybrid enkel de Alpine A480. Geen spoor dus van de Glickenhaus 007 dus. Het goede nieuws is de aanwezigheid van een Corvette in de GTE pro klasse voor Oliver Gavin en Antonio Garcia. Voor de C8.R wordt het debuut in het WEC. Van Belgische zijde noteren we de aanwezigheid van Stoffel Vandoorne bij Jota Sport alsook het debuut van de Team WRT Oreca 07 in de LMP2 klasse.
  • Powercars
Jota Sport - Oreca 07
Jota Sport - Oreca 07
In de LMP2  klasse tellen we 11 wagens met naast de twee Orecas van Jota Sport en die van Team WRT identieke wagens DragonSpeed, High Class Racing, United Autosports, Racing Team Nederland, Real Team Racing en Inter Europol Competition. Enkel ARC Bratislava zet in op de Ligier JSP217.

De GTE-Pro klasse bestaat buiten de Corvette verder uit de twee Porsches 911 RSR van Porsche GT Team en de twee Ferrari’s 488 van AF Corse. GTE-Am levert de meeste deelnemers met 13 wagens. Porsche en Ferrari hebben elk vijf wagens, Aston Martin de drie resterende.

Foto's: Toyota Gazoo Racing Europe & Jota Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 27 februari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons