van der Horst

8H Portimão: Deelnemerslijst met 33 wagens vrijgegeven

Start FIA WEC 6 Hours of Spa 2021
Start FIA WEC 6 Hours of Spa 2021
Het FIA WEC heeft een eerste deelnemerslijst met 33 wagens vrijgegeven voor de tweede manche van het seizoen op 13 juni in Portimão. Ook Scuderia Cameron Glickenhaus is van de partij met één enkele wagen en voegt zich bij de twee Toyota GR010 Hybrides en de Alpine 1480 Gibson in de Hypercar-Klasse.
De Scuderia Cameron Glickenhaus #709 SCG 007 zal worden bestuurd door Ryan Briscoe, Richard Westbrook en 2016 WEC-kampioen Romain Dumas. Nog een nieuwkomer in het veld is de Kessel Racing Ferrari 488 GTE Evo in de GTE-Am-categorie. De Ferrari wordt bemand door Mikkel Jensen - die in 2022 de LMH van Peugeot zal besturen -, David Fumanelli en Takeshi Kimura. Volgens Kessel Racing is de 8 Uur van Portimão de perfecte voorbereiding voor de 24 Uur van Le Mans in augustus.

Corvette Racing - Chevrolet Corvetta C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvetta C8.R
Corvette Racing, dat in de GTE-Pro-klasse deelnam tijdens de 6 Uur van Spa, zal niet aanwezig zijn in Portugal. Ook de LMP2 G-Drive Racing-auto's en PR1 Motorsports nemen niet deel.Daarnaast zijn er nog enkele aanpassingen aan het rijdersveld. In LMP2 vervangen Paul di Resta en Louis Deletraz, Filipe Albuquerque en Renger van der Zande in hun teams, wegens een gelijklopende manche in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Ook Loïc Duval (Realteam Racing) zal waarschijnlijk niet deelnemen aan de tweede manche van het WEC. Er is echter nog geen vervanger bekendgemaakt.

ARC Bratislava - Ligier jS P217 Gibson
ARC Bratislava - Ligier jS P217 Gibson
ARC Bratislava's Oliver Webb maakt zijn debuut met de LMP2-Ligier, naast teameigenaar Miro Konopka. De derde rijder is nog niet bekend. GTE-Am-outfit Dempsey-Proton Racing benoemde Dominique Bastien tot derde rijder voor de #88 Porsche, naast Julien Andlauer en Marco Seefried.

De 8 Uur van Portimão vindt plaats op 13 juni in Portugal.

Foto: Georges de Coster, Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op dinsdag 18 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Portimão.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons