van der Horst

8H Portimão: Glickenhaus voert goede duurtest uit

Glickenhaus 007
Glickenhaus 007
Een recente 30 uur-durende test van de nieuwe Scuderia Cameron Glickenhaus 007 Le Mans Hypercar in Aragon, was volgens Pipo Derani "erg bemoedigend" betreffende de betrouwbaarheid van de auto voorafgaand aan zijn debuut in het FIA WEC. Dat vertelde Derani aan Sportscar365.
  • Dreamdrive
Derani was een van de zes rijders die mocht testen met de door Pipo Moteurs aangedreven V8 niet-hybride prototype, tijdens de tweedaagse testsessie in Aragon afgelopen vrijdag en zaterdag. De drievoudige Mobil 1 12 uur van Sebring-winnaar, vertelde Sportscar365 dat de auto, ondanks enkele kleine problemen, consistent bleef rijden en zijn doelstellingen bereikte.

Pipo Derani, die ook de tweedaagse test van de 007 op Monza in maart voltooide, gaf aan dat de auto sindsdien aanzienlijk erop vooruit is gegaan. SCG-eigenaar Jim Glickenhaus zei daarnaast dat er tijdens de test "geen echte problemen" waren opgetreden. Het "ergste" probleem was een kapotte kabel die het begaf na 8.000 km in totaal gebruik, tussen de vorige tests van de auto in Vallelunga en Monza, en het laatste uitstapje in Spanje.

De SCG 007 LMH zal volgende week voor het eerst in een race verschijnen tijdens de 8 Uur van Portimao met Ryan Briscoe, Richard Westbrook en Romain Dumas achter het stuur. 

Foto: Scuderia Cameron GlickenhausSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op woensdag 2 juni 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons